Kramsvogels en merels snoepen van het fruit

Ondanks dat er vele liefhebbers zijn geweest die emmers vol met appels en peren uit onze tuin hebben gehaald is er nog voldoende overgebleven voor de vogels. De voortuin bijvoorbeeld ligt bezaaid met peren.

De spreeuwen hebben met name van de peren gesnoept toen ze nog aan de boom hingen. De merels zijn nu heer en meester in onze tuin en doen zich tegoed aan de valperen.

Maar ook kramsvogels bezoeken onze tuin en snoepen van het fruit.  Deze fotoserie  maakte ik door het geopend raam vanaf de eerste verdieping.  Omdat flink moest inzoomen koos ik voor mijn Nikon bridgecamera.

Het weer werkte vandaag niet echt mee, maar ik moest op mijn vrije dag pakken wat ik pakken kon…

 

9 thoughts on “Kramsvogels en merels snoepen van het fruit

  • Terwijl ik voor de zoveelste keer uit het raam keek naar de vele vogels zag ik een koperwiek landen middenin de sering. Foto maken lukte niet. Op hetzelfde moment zie ik een boomkruiper langs de stam van de perenboom naar boven kruipen. Daar heb ik wel een paar foto’s van gemaakt, maar nog niet gezien. Verder genieten we van vele mussen en mezen in de tuin. Ook komt er iedere dag een bonte specht voorbij. Mijn eega houdt me ook goed op de hoogte. Hij krijgt veel mee nu hij thuis werkt. Nu ik fulltime werk krijg ik amper wat mee.
   Fijne avond.

   Like

 1. een heerlijke feestje daar jetske, voor alle vogels,

  ik had van de week wat appeltjes die niet lekker waren in de slootkant gedeponeerd 🙂
  vandaag waren ze al bijna weg 🙂
  we zorgen toch wel goed voor onze diertjes hé

  Liked by 1 person

 2. Het weer werkte niet mee, vanaf de eerste etage, en wauw! Wat een prachtige shoot heb jij gepakt! De kramsvogel, die kende ik zelfs nog niet van naam of dat het bestaat!

  Prachtig! Fijn ook dat ze zo in de tuin komen om de peren op te eten 😀

  X

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.