Waterloopbos, geliefd bij jong en oud

Op een zaterdagmiddag brak de lucht open en kwam het zonnetje tevoorschijn. Ik besloot naar het Waterloopbos te gaan. In dit bos zijn de resten te zien van het voormalig Waterloopkundig laboratorium. In deze tijd van het jaar vind ik dit bos van een grote schoonheid.

Met mij hebben velen de schoonheid van dit bos ontdekt, de grote parkeerplaats stond tjokvol. Tijdens het passeren op smalle paden droeg ik mijn mondneusmasker. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Ik was overigens de enige die een dergelijk masker droeg. Ik heb van de nood een deugd gemaakt en heb bewust een serie gemaakt met mensen.

Bij een waterval heb ik een tijdje gespeeld met de sluitertijd, de waterval en de passanten. Ik had mijn camera op een bruggetje gezet. Door te kiezen voor een lange sluitertijd heb ik getracht bewegingen in beeld te brengen….

Tijdens de wandeling trof ik een medeblogger. Ik herkende hem van de header op zijn weblog. Wel heel toevallig en leuk om elkaar daar zo tegen te komen. Na een tijdje kletsen gingen we ieder ons weegs. Aan het einde van mijn wandeling trof ik hem opnieuw. We besloten om samen terug te wandelen naar de parkeerplaats.

14 thoughts on “Waterloopbos, geliefd bij jong en oud

 1. Hahaaa op het juiste moment geschoten tijdens de klim. Hoopte je toch stiekem dat ik onderuit zou glijden ? ๐Ÿ™‚ Je serie van mens en natuur vindt ik hier zeker mooi. En als je er echt eens op een drukke dag voor gaat zitten is de kans echt wel aanwezig dat je iemand het water in ziet glijden. afgelopen zondag ben ik nog in het waterloopbos geweest met dochter en kleinkinderen. Een feest voor de kleinen.

  Ik geloof trouwens dat jij mij eerder herkende dan ik jou ๐Ÿ™‚

  Liked by 1 person

  • Hoopte…stiekem…? Nee hoor zo ben ik niet. ๐Ÿ˜‰
   Ik ben een week later op zaterdagochtend opnieuw geweest. Toen was ik er rond 8 uur. Er was bijna geen mens te bekennen. Een paar fotografen kwam ik tegen.
   Als ik je niet had aangesproken toen we elkaar passeerden was je mij straal voorbij gelopen. ๐Ÿ™‚

   Liked by 1 person

 2. prachtig jetske, en wat gaaf dat je een medeblogger tegen het lijf lipe, ja dat is super.. en lekker spontaan.
  heerlijke kleuren in j e foto’s jetske,
  de beweging heb je goed gevangen vind ik .
  toppie een heel fijn weekend gewenst

  Liked by 1 person

 3. Mooie serie geworden Jetske, een voor mij heel bekende locatie. Ook zijn hier vaak vele mooie paddenstoelen te vinden (als ze nog niet vertrapt zijn door de vele bezoekers). Juist met die mensen erop maakt het wel levendig. De foto’s van het stromende water zijn goed gelukt, knap gedaan. Grappig dat je Henk tegenkwam…
  Fijn weekend ๐Ÿ™‚

  Liked by 1 person

 4. Mooie serie, Jetske. Behalve het stromende water heb je ook de bewegende mens hier en daar mooi mee weten te nemen. Wat dat betreft vind ik de laatste foto van je tweede serie het meest geslaagd.
  De ene blogger is dan andere niet natuurlijk, maar het lijkt me geen straf om Henk tegen het lijf te lopen.
  Goed weekend verder!

  Liked by 1 person

 5. Wat ziet het er prachtig uit, echt een herfstbos. En ja, in het weekend is het tegenwoordig wel druk op mooie wandellocaties.Zo spelen met de sluitertijd is ook leuk en de resultaten zijn er naar. Fijn weekend!

  Liked by 1 person

 6. Wat een schitterende serie, en dan ook nog een medeblogger tegenkomen in het wild, hahahaha Ja, dat kan zomaar gebeuren, je weet het nooit!

  Vooral serie 2, zit een foto tussen die ik prachtig vind, waar mensen langs de zij lopen en zijn vervaagd.

  X

  Liked by 1 person

 7. Pingback: Ochtenstond in het Waterloopbos | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.