Groene specht zoekt naar mieren

In de boomsingel naast ons huis bivakkeert een paartje groene specht. Regelmatig horen we de groene specht met zijn kenmerkende ‘lach’ voorbij vliegen. De groene specht scharrelt zijn kostje bij elkaar op het perceel met kerstbomen. Soms hebben we geluk want dat zit de groene specht op het gedeelte met jonge kerstboompjes vlak naast ons huis.

9J0A0027x

Mijn man maakte deze foto vanachter het raam van de huiskamer.

DSCN4382x

Het belangrijkste voedsel voor de groene specht zijn mieren. Achter elkaar steekt de specht zijn puntige snavel in de grond om mieren te zoeken. Deze foto is genomen vanaf ons balkon.

DSCN4773x

En tot slot een foto die ik maakte terwijl ik verscholen zat achter de laurier.

DSCN5088x

Ze zijn enorm schuw.  De meeste keren als ik naar buiten sluip en een plekje heb gevonden zijn ze gevlogen.  Een keer stond ik op het balkon en had de specht mijn aanwezigheid niet in de gaten. Het is me toen gelukt om een filmpje te maken. Daarbij moest ik wel flink inzoomen en liet ik de camera rusten op het balkonhek.

11 thoughts on “Groene specht zoekt naar mieren

 1. Mooie waarneming en gezien de omstandigheden prachtige foto’s.
  Het filmpje is ook een meerwaarde, zo kun je mooi laten zien hoe hij te werk gaat.
  Echt heel mooi, en als klap op de vuurpijl ook nog eens minder last van mieren. 🙂
  Goed weekend verder!

  Liked by 1 person

 2. Prachtige foto’s en de video mag er ook best wezen. Wel handig om deze spechten zo vlakbij huis te zien foerageren. Zelf zag ik ze nog nooit in het echt. Hooguit hoor ik spechten in de bossen maar daar bleef het bij.

  Liked by 1 person

 3. Wat gaaf dat je de groene specht zo hebt kunnen fotograferen en filmen. Het zijn bijzonder schuwe vogels, als ze je zien zijn ze snel vertrokken. Mooi dus dat je de foto’s kon maken. En het filmpje laat ook nog eens mooi zien hoe de specht foerageert, superleuk.

  Liked by 1 person

 4. Wauw, super gaaf zo, de foto’s! Wat maakt het uit vanuit welke positie ze genomen zijn, en dat filmpje, punt is, dat ik de specht nog nooit op de grond heb zien zitten, heb er vele gezien door de jaren heen, als kind het meest op de camping 😉 maar altijd in een boom. Dus dit vind ik heel erg mooi en bijzonder om te zien!

  X

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.