Roze waterlelies en groene kikkertjes

In Dwingelderveld loopt het Commissaris Cramerpad. Dit fietspad is in 2017 uitgeroepen tot het mooiste fietspad van Drenthe. Halverwege dit fietspad ligt een vijver vol met diverse kleuren waterlelies.

De roze variant is een echte eyecatcher. Bijna alle fietsers stappen af om hiervan te genieten en om er foto’s van te maken.

Een roze waterlelie in combinatie met een groen kikkertje geeft net wat extra’s.

Je moet echt wel even goed kijken voordat je de groene kikker op het waterlelieblad ziet. Toen ik daar stond heb ik meerdere fotografen gewezen op de kikkertjes.

In de regel duiken kikkers snel onder water als ze trilling op de oever waarnemen, deze kikkers bleven echter rustig poseren.

Morgen vervolgen we de tocht over het Commissaris Cramerpad.

11 thoughts on “Roze waterlelies en groene kikkertjes

  • Vooral de eerste keer is deze vijver een complete verrassing als je op dat fietspad fietst. Je verwacht het daar niet. Wel in vijvers in parken maar niet midden in de natuur. Het is natuurlijk een plant die daar van nature niet hoort.

   Like

 1. Heel mooi plekje wat je eigenlijk niet verwacht daar. Iedereen stapt daar wel even van de fiets af om zich te verwonderen. Waarschijnlijk zijn de kikkers aan al dat bekijks wel gewend, het is inderdaad bijzonder dat ze blijven zitten op de bladeren. Wellicht helpt de schutkleur daar ook aan mee.

  Liked by 1 person

 2. Geheel onbekend voor mij maar kikkertjes hebben het hier wel naar de zin en kunnen ook verstoppertje spelen tussen de waterleliebladeren en ook vele insecten zal deze hier vast kunnen vangen. Mooi vond ik de roze waterlelie die je mooi in beeld had gezet. Zo af en toe kom ik voor bij om te lezen en te kijken en af en toe reageer ik ook zoals nu. Volg je al een tijdje hoor. Groetjes, Tine

  Liked by 1 person

 3. Ben ik even blij dat ik onze waterlelies vandaag niet op mijn blog heb gezet. Dat heb ik wel overwogen, maar dan zouden ze vergeleken met deze roze schoonheden erg waterig uitgevallen zijn, denk ik.. 🙂
  Dat is inderdaad een grappig gezicht die kikkers op de leliebladeren.

  Liked by 1 person

 4. Pingback: Een eilandje met lepelaars | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.