Sint-jansvlinder in vlucht

Tijdens mijn fotosessie in Fochteloërveen zag ik in een split second wat roods vliegen. Het volgende moment besefte ik dat het een sint-jansvlinder was.

Het vlindertje oftewel bloeddropje staat er niet helemaal scherp op. Ik vind dat geen probleem want het geeft de beweging weer. En hoe vaak krijg je de kans om een Sint-jansvlinder in vlucht vast te leggen? Ik heb die kans in ieder geval nog nooit gehad.

Gelukkig ging de vlinder ook nog even aan een sprietje hangen.

🔴

9 thoughts on “Sint-jansvlinder in vlucht

  1. Het is mij in teder geval nog nooit gelukt om een vlinder in de vlucht te fotograferen 🙂
    en deze soort heb ik hier ook nog maar heel weinig gezien, mooie serie van de vlinder in de vlucht foto’s
    prachtig die scherpte van deze vlinder aan dat sprietje, weer niet tevergeefs op pad geweest

    Liked by 1 person

  2. De kans krijgen om een sint-jansvlinder in de vlucht te fotograferen is niet zo’n kunst. Dat is mij in het Weinterper Skar in het verleden een paar maal overkomen. Maar om die kans vervolgens te verzilveren met zo’n mooie serie, dat is pas kunstig. Heel mooi, Jetske!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.