Parende sint-jansvlinders

De rustende sint-jansvlinder in het Fochteloërveen gaf me de gelegenheid om nog even in te zoomen op het koppie.

Het volgende moment zag ik twee sint-jansvlinders die aan het paren waren. Wat een geluk had ik die middag.

Halverwege de fotosessie in Fochteloërveen moest ik een kwartiertje schuilen voor de regen. Gelukkig stond mijn auto dichtbij. Toen de regen voorbij was ging ik opnieuw kijken bij het paartje. Ze waren iets van houding veranderd, maar ze hingen nog steeds aan elkaar vast.

13 thoughts on “Parende sint-jansvlinders

  • Hoe meer ik verplicht binnen moet zitten hoe meer ik mijn momentjes pak om in de natuur te zijn.
   Afdwingen lukt niet altijd. Soms kom ik met ‘bagger’ thuis. Gelukkig is er dan een prullenbak waar heel veel foto’s in passen.

   Liked by 1 person

   • Natuurlijk kun je mooie resultaten in de natuurfotografie niet afdwingen, maar door meer op pad te gaan maak je wel meer kans op mooie resultaten. En ik kan het weten, omdat ik in de periode 2005-2015 zo ongeveer elke dag een fotokuier maakte. 🤗

    Liked by 1 person

 1. Heel mooie foto’s van deze vlinders heb je weten te maken, super scherp en heel mooi kleuren

  RE: Het gebouw met die bijzondere ramen is dat nu een kerk?
  Nee dat is geen kerk het is een boerderij, ik had het er als info bij gezet maar dat is helaas onzichtbaar geworden na de update van WordPress, bij al mijn vorige blogs ook, de info stond voorheen onder de title, maar die is nu niet meer zichtbaar, kan het nog wel invullen maar heeft weinig zin meer.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.