Waterloopbos (3)

Na het vieren van het jubileum van 40 jaar verpleegkundige vervolg ik de serie die gemaakt is in het Waterloopbos.

Het gedeelte met de golfmachines had ik achter mij gelaten. Een eindje verderop werd ik verrast door de waarneming van een ijsvogel. Voordat ik echter doorhad dat het een ijsvogel was, vloog het vogeltje er pijlsnel vandoor. Mijn middag was al goed, maar nu helemaal. Via een lange vlonder kwam ik aan bij een stroompje. Ook dit is een van mijn lievelingsplekjes. Ik heb de camera op het bruggetje geplaatst met de focus op het watervalletje. Door een lange sluitertijd heb ik getracht de beweging in het water te fotograferen, zie foto 4.

Tijdens mijn wandeltocht kwam ik een aantal mensen tegen en we waren het er allemaal over eens dat het een uitermate geschikte middag was om te genieten van het mooie weer en de prachtige herfstkleuren.

Wordt vervolgd.

16 thoughts on “Waterloopbos (3)

 1. Stuk voor stuk prachtige foto’s Jetske, de beweging in het watervalletje is goed gelukt. Het ijsvogeltje heb ik nog nooit gezien daar.
  Je laatste foto vind ik ook erg mooi, een spannend beeld.
  Wens je een heel fijn weekend. Hoop dat je genoten hebt van je 40 jarig jubileum !

  Liked by 1 person

  • Dank je wel.
   Op het werk voelde het toch wel kaal. Het werd daar niet gevierd omdat ik van ziekenhuis wisselde en niet 40 jaar in hetzelfde ziekenhuis. Maar thuis was het een gezellige avond. Er stonden grote bossen bloemen klaar. Mijn man had heerlijk gekookt en dochter en schoonzoon kwamen mee-eten. πŸ˜ƒ
   Voor jullie ook een fijn weekend gewenst.

   Liked by 1 person

 2. Allereerst nog gefeliciteerd met je jubileum, πŸ’πŸŽˆen fijn dat het ook heel gezellig was. Heb ook eerst de vorige serie mooie fotografie bekeken en ook daarbij de info gelezen. Het is wel supermooi daar waar je wandelde en de kleuren spreken ook daarbij.De eerste foto was dan ook voor mij heel super genomen. Leuk weetje dat hier ook de ijsvogel leeft. Dat zijn van die rakkers die ich niet snel laten fotograferen. De beekjuffer en grote gerande oeverspin komen hier ook voor in de beekjes had ik eens gelezen. Toch wel ook een historische wandeling te noemen als je hier wandelen gaat. En dan bemerkt dat de natuur hier snel en goed zijn werk ook doet. Daar de oude modellen, de stuwen en de goten overgenomen worden door mossen en andere mooie natuur. Daar leven vast ook mooie insecten nu onder. Deze serie heb ik met plezier gelezen weer en ik dank je voor het delen en wens je gezellig weekend hierbij.

  Liked by 1 person

 3. Het is weer een prachtige serie geworden. Dat het een ideale dag was, kan ik ook bevestigen want ik was in de Ecokathedraal. Van jouw serie vind ik behalve de laatste foto van dat watervalletje ook die van de weerspiegeling erg mooi.
  Wat een verschil met het weerbeeld nu.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.