Golfmakers in het Waterloopbos

Vandaag neem ik jullie opnieuw mee naar een restant van de ruim 30 schaalmodellen in het Waterloopbos en wel naar de golfmakers.  In deze serie komen de  herfstkleuren weer volop naar voren. Ik vind de kleurenpracht overweldigend.

In het water staan de restanten van 7 golfmakers. De schotten die zich half boven en onder de waterlijn bevonden schoven heen en weer. Door deze beweging ontstonden er golven. Bij de huidige modellen zijn de houten planken van de schotten vergaan.

Het bekijken van de modellen aan de achterkant leverde mooie doorkijkjes op.

Jan schreef  in een antwoord dat hij op t.v. had gezien dat een aantal modellen zijn gerestaureerd, zodat de werking van de golfslag weer is te zien. Die modellen hadden we tijdens onze wandeling gemist. Ik heb op internet gezocht en kwam het verhaal tegen op deze site.

Op dit filmpje kun je mooi zien hoe de werking is van de gerestaureerde golfmakers. Hoe knap het ook allemaal is en hoe mooi het allemaal heeft gewerkt, ik hoop wel dat ze de meeste schaalmodellen met rust laten. Uit fotografisch oogpunt vind ik de half vergane modellen die in het bezit zijn genomen door de natuur vele malen mooier dan de gerestaureerde modellen.

13 thoughts on “Golfmakers in het Waterloopbos

 1. Je had deze mooie plek niet beter tot zijn recht kunnen laten komen dan in deze tijd van het jaar…top foto`s hoor.
  Maar ik denk dat de link van het filmpje iets verkeerd is gegaan…Voetbal zien we…

  Liked by 1 person

 2. Zondagmorgen was ik ook even in het waterloopbos. Ik heb de gerestaureerde modellen wel gezien maar ik vond ze niet fotowaardig. De vervallen modellen en hun omgeving zijn veel mooier om beelden van te schieten. Je foto’s bewijzen het.

  Liked by 1 person

  • Die roestige restanten zijn in fotografisch opzicht stukken interessanter dan het gerestaureerde schaalmodel. Maar dat laatste vind ik als aanschouwelijk object ter verduidelijking van de werking van de originele modellen wel een hele mooie aanwinst voor het Waterloopbos. Het gaat tenslotte toch om een belangrijk stuk cultureel-historisch erfgoed.

   Liked by 2 people

 3. Waterloopbos is zeker prachtig om te zien. Lijkt me heerlijk door de bos te wandelen. Je had prachtig weer. Bij ons regent veel. Soms is wel droog. Jou foto’s is mooi geworden. Apart dat je overheen water brug kunnen lopen.

  Liked by 1 person

 4. Wat een prachtige serie, Jetske. Maar ja, dat kon ook niet anders in deze omstandigheden. De roestige restanten doen het geweldig mooi in combinatie met dat goudgele bladerdek. Voor zover ik me kan herinneren, zijn wij er ooit eens samen geweest in het voorjaar. Dan heb ik daar vast foto’s gemaakt, maar gek genoeg kan ik die foto’s niet vinden in mijn archief. Weet jij nog wanneer dat geweest is?

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.