360 graden uitzicht over Zutphen

Eind november was ik samen met mijn zus en nicht op bezoek bij onze nicht in Zutphen.  De beide nichtjes zijn ook zussen van elkaar. De nicht die in Zutphen woont heeft een aantal jaren geleden de drukke Randstad verruild voor het rustigere oosten . Samen met haar man woont ze daar met veel plezier. Onlangs heeft ze haar diploma stadsgids van Zutphen gehaald en dat kwam ook deze keer goed van pas. We maakten een prachtige wandeling door de stad en we kregen van onze privé-gids interessante informatie over Zutphen.

Na de wandeling door een deel van de stad trakteerde ze ons op een heerlijke lunch in het Wijnhuis. Na de lunch stond er een gids op ons te wachten voor een rondleiding en om ons alles te vertellen over het Wijnhuis en de Wijnhuistoren.

We beklommen de toren. Eenmaal boven hadden we vanaf de omloop mooi een 360 graden uitzicht over Zutphen. We hebben alle vier min of meer last van hoogtevrees, een nicht zag er zelfs vanaf om de toren te beklimmen. Toen ik boven stond en naar beneden keek moest ik wel even slikken. Het werkt voor mij dan het beste om in de verte te blijven kijken.

Dit is het uitzicht naar het noordoosten.

Vanaf dit punt keken we naar het oosten. In de verte stroomt de Berkel.

Hier keken we naar het westen en wel op de IJssel. Een trein passeerde net de spoorbrug over de IJssel.

We hadden geluk. In het noorden was er een regenboog te zien.

Het was een geslaagde en gezellige dag. Ik spreek de beide nichten niet zo vaak maar toch voelde het meteen vertrouwd. Wellicht dat het komt doordat we genetisch nogal dichtbij elkaar liggen. Onze vaders waren broers en onze moeders waren zussen.

De foto’s zijn gemaakt met de Nikon Coolpix B700.

7 thoughts on “360 graden uitzicht over Zutphen

 1. ahhhhhh wat mooi, maar ik heb hetzelfde als jij…. niet naar beneden kijken:-)
  geweldig, voel wel een kriebel in mijn buik als ik deze foto’s zie…
  hoogtevrees wat is dat toch een gek ding, mijn foto’s zouden vast allemaal onscherp zijn 🙂
  dus je hebt het “super gedaan “

  Liked by 1 person

 2. Zutphen ken ik van de bokbierdagen en het chocoladefestival. Ook de toren van de Sint Walburgiskerk heb ik eens beklommen. ziet er vanboven prachtig uit maar toch beginnen hier ook de eerste zonnepanelen op die oude daken zichtbaar te worden

  Liked by 1 person

 3. Wat een prachtige serie, Jetske. Ik ben er nog nooit geweest, maar Zutphen lijkt me een tamelijk rustig oud stadje.
  Het zal een forse klim geweest zijn, maar het uitzicht over de stad is het waard. Vooral de aanblik van die oude daken vind ik geweldig mooi.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.