Veerpont Wijhe – Heerde

Nadat ik vanaf de kade in Wijhe een fotoserie had gemaakt van het hoge water in de IJssel reed ik naar de veerpont. Ik parkeerde de auto buiten de rij wachtende auto’s en maakte eerst een fotoserie dichtbij de waterlijn.

De meneer met de Unox-muts waarschuwde mij dat het water koud was en dat ik er vooral niet in moest vallen. Ik beloofde hem om voorzichtig te zijn…

Nadat ik bovenstaande serie had gemaakt stapte ik in de auto en zette de auto in opstelling voor de pont. Ik mocht echter gelijk de pont oprijden, de pontbaas had keurig op mij gewacht.

De medewerkster die het geld inde vroeg mij hoeveel foto’s ik had gemaakt. Ik reageerde verbaasd dat ik dat niet precies wist. Waarop ze grappend zei dat de overtocht 50 cent per foto kostte. Vervolgens vertelde ze mij dat ik voor de fotoserie de overtocht, te voet, gratis had mogen maken. Leuk hé om zulke vriendelijke mensen op je pad te treffen? Ik heb haar vriendelijk bedankt voor het aanbod en haar gezegd dat ik sowieso met de auto naar de overkant wilde.

Aan de overkant zette ik de auto nog een keer aan de kant om nog een laatste foto van de veerpont te maken. Terwijl de pont alweer op weg was naar Wijhe vervolgde ik mijn weg over de dijk langs de IJssel naar het noorden.

6 thoughts on “Veerpont Wijhe – Heerde

 1. Prachtig, Jetske, ook dit vind ik weer een sterke serie.
  Natuurlijk heb je de stroming in het water weer mooi in beeld gebracht, maar belangrijker nog vind ik de fraaie details van de pont en het mechanisme waarmee hij in de juiste baan naar de overkant wordt geleid.
  Ik zou niet meer weten waar en wanneer ik met een dergelijke pont ben overgestoken.

  Liked by 1 person

 2. gaaf, je hebt je klikvinger meer dan de ruimte gegeven leuk 🙂

  mijn moeder zei altijd “iedereen is graag aangesproken” en dikwijls is dat ook zo hé, een vriendelijk woord is zo weinig en doet zóveel.
  sommige mensen vinden het niet leuk, maar die hebben nog wat uit te zoeken denk ik,

  OT de deur van de boshut staat wagenwijd open voor je hoor 🙂 voel je welkom,

  Liked by 1 person

 3. Pingback: Over de dijk langs de IJssel | Schrijven met Licht

 4. Bekende locatie voor mij. en ook leuk om eens te zien wat de aandacht van jou lens trekt in deze veerpont. een stuk verderop heb je ook nog de pont over de IJsel bij Olst. ze zijn toch nog belangrijk want als door hoog water niet varen wordt het Deventer of Zwolle om de IJssel over te steken. en dat is voor velen een flinke omweg

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.