Libellen in de Weerribben

De mooiste manier om de Weerribben te ontdekken is vanaf het water. Deze mensen haalden hun kano’s van het imperial van de auto en begonnen aan hun tocht door de Weerribben.

Bij het gebrek aan een kano ging ik te voet. Ik was op zoek naar de grote vuurvlinder, maar die heb ik tot op heden nog niet gezien. Ik zag en fotografeerde wel meerder libellen.

Viervlek.

Steenrode heidelibel, man.

Steenrode heidelibel, vrouw.

De libel op onderstaande foto maakte ik een dag eerder in het Fochteloërveen. Ik ben lang bezig geweest met het determineren. Ik denk dat het gaat om de zeldzamere bruine korenbout. Wie het zeker weet mag het corrigeren. Ik zal het ook nog even voorleggen aan Waarneming.nl.

 

7 thoughts on “Libellen in de Weerribben

 1. Prachtig! En wat betreft de laatste, hahaha ik was al overdonderd door het geel/zwarte dambordje wat hier op de schutting kwam hangen… echt zo erg dat mijn grote camera binnen lag… nou goed, het komt vast wel goed met de naam van de libelle en welke het dan is.

  X

  Liked by 1 person

 2. Als altijd weer een mooie serie, Jetske. Fraaie close-ups van de diverse libellen.
  Over de Weerribben ontdekken vanaf het water gesproken … wordt het niet tijd dat wij weer ‘ns een fluisterbootje zien te bemachtigen voor een tochtje …? 😉

  Liked by 1 person

  • Ik las vanochtend dat het een gekkenhuis is met de verhuur in Kalenberg. Er is geen sloep meer te krijgen t/m 10 aug. We moeten maar even wachten tot de vakanties wat voorbij zijn. Er lagen nog wel kano’s genoeg op de wal op de Hogeweg, maar dat zal ik je maar niet aandoen. 😜

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.