Een biologische lunch

Van het spelen kregen we trek. Gelukkig was er een kokkin die een heerlijke lunch voor ons klaarmaakte.

De lunch bestond o.a. uit een overheerlijke soep bereid van verse biologische modder. Net als tweesterrenkok Jonnie Boer haalt deze kokkin haar ingrediënten uit de natuur in Giethoorn.

Aan de soep werd vers geknipte groente toegevoegd. Het knippen van groente met een kartelschaar is een nieuwe en moeilijke techniek die alleen wordt gehanteerd  door sterrenkoks.

We lieten ons deze lunch heerlijk smaken.

 

11 thoughts on “Een biologische lunch

 1. Onderweg naar de vogelkijkhut stopte ik bij een mooie waterplas. Al die vogels waren zo aan het genieten van het heerlijke zonnetje. Dit moest ik vastleggen. Tegelijkertijd stapte er nog een dame uit de auto, ook met camera. Jetske was haar naam, zij was op zoek naar bijzondere vogels en liep net als ik steeds dichter naar het water om toch net niet natte voeten te halen. Ik was ietwat verdwaald en vroeg Jetske de weg. Oh rij maar achter mij aan, ik ga er ook heen. Ja en dan beland je zomaar gezellig samen in de vogelkijkhut. Geen ijsvogel en otter, maar wel een paartje zaagbek. Jetske bedankt voor de gezellige spontane middag. Groetjes Irma Dusselaar.

  Liked by 1 person

  • Ha wat leuk, Irma dat je hier nu al langs komt. Het was een spontane en leuke ontmoeting. Ik ben best nog kang gebleven. Toen jij weg was kwam boswachter Marline langs. Zij vertelde dat op Waarneming de ijsvogel op die plek wel wordt vermeld. Dus maar een keer op herhaling.

   Like

 2. Geweldig … Niets zo leuk als het vastleggen van kinderen die helemaal in hun spel zitten. Gewoon even doen of het chocolade is en er een hap van proeven. Als je dan met een smile op je face kan vertellen dat hun moddergebaksel heerlijk smaakt heb je een kind nog nooit zo gelukkig gezien 🙂

  Genieten van deze beelden

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.