Op weg naar de Woldberg

Afgelopen woensdag was ik al op tijd met de camera op stap. Bij de eerste stop maakte ik de foto’s die ik gisteren liet zien. De opkomende zon kleurde de lucht prachtig rood. Ik had als doel de Woldberg uitgekozen. Op weg daar naartoe reed ik over de Bergweg. Daar moest ik wachten op de trein naar Leeuwarden.

Ik maakte meteen van de gelegenheid gebruik om enkele foto’s te maken.

Iets verderop parkeerde ik nogmaals mijn auto en genoot van het prachtige landschap. Aan de horizon zie je de toren van de Grote of Sint-Clemenskerk van Steenwijk.

Terwijl ik daar stond kwam er een sprinter langs. Door rijp op de bovenleiding veroorzaakt de passerende een trein een vonkenregen. Op de foto zie je boven de trein het blauwachtige licht. Het is een bijzonder gezicht om te horen en te zien.

Het was heerlijk om op die mooie winterdag een wandeling te maken op de Woldberg.

Ik genoot volop van het wit berijpte landschap. Het ziet er dan gelijk een stuk mooier uit. Toch vind ik het lastig om de magische sfeer van dat moment vast te leggen op de foto.

Mooi om te zien zoals de randjes van de varens waren bedekt een dun laagje rijp.

Wordt vervolgd.

13 thoughts on “Op weg naar de Woldberg

 1. Van begin tot eind een mooie serie weer, vooral mooi dat je die vonk van de trein in beeld hebt gekregen. Maar het bijna magische sfeertje van het moment is op een foto eigenlijk nooit te vangen. De foto kan je wel helpen om terug te keren naar het moment. 🙂
  Nu ben ik alleen nog benieuwd of je nog bij de toren geweest bent. En zo ja, tot hoe hoog je ditmaal bent gekomen. Het uitzicht vanaf de toren moet helemaal sprookjesachtig mooi zijn, stel ik me zo voor.

  Liked by 1 person

  • De sfeer vangen zoals het in echt was dat is meestal lastig. Soms lukt het wel. Op sommige momenten dan is de wereld op de foto juist duidelijker dan in het echt zoals bij macrofotografie. Ik ben op die ochtend niet bij de toren geweest, dan zou ik namelijk zo weer een uur verder zijn. Ik gunde mezelf niet langer tijd, omdat ik weer aan het werk moest. Ik heb al wel een keer op een mooie winterdag een fotoserie gemaakt vanaf de toren van de zonsopkomst.

   Liked by 1 person

 2. Pingback: Rijp en kerstballen… | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.