Zilverreiger in Easterskar

Op een zaterdag met grijs weer was ik in vogelkijkhut Skiere Goes in Easterskar. Ik was daar in de hoop om een waterral te zien en te fotograferen. Dat is helaas niet gelukt. Voor de rest viel er ook weinig te beleven. De vogels die er waren zaten ver weg.

Net op het moment dat ik wilde vertrekken kwam er een zilverreiger aangevlogen. De mooie sierlijke vogel landde vlak voor de kijkhut. De reiger schudde zich eerst even lekker uit…

…om vervolgens rustig stappend de omgeving te verkennen.

De zilverreiger wandelde naar dieper water om daar te foerageren.

Schijnbaar was dat niet helemaal de goede plek, want de reiger wandelde verder naar de, met riet bedekte, oever.

Voor mij was dat minder gunstig. Toch lukte het om tussen het riet door de zilverreiger nog een aantal keren in beeld te krijgen.

Ik vind het zo opvallend en mooi dat de zilverreiger zo keurig wit verenkleed heeft.

Nadat de zilverreiger de rietoever had afgestruind vloog hij even op om vervolgens iets verderop weer neer te strijken. Al foeragerend ging hij steeds verder bij de kijkhut vandaan.

Tijdens het fotograferen ontdekte ik dat de zilverreiger met enige regelmaat met de poten trappelde. Net zoals een kievit dat doet. Op internet leerde ik dat het een jachttechniek is. De zilverreiger trappelt met zijn poten om zo de visjes op te jagen. Ik maakte een filmpje van de zilverreiger. Op dat filmpje is dat trappelen ook een keer te zien.

15 thoughts on “Zilverreiger in Easterskar

  • Dat is jammer, Willy dat ze bij jullie maar zelden zijn te zien. Ik vind ze een sieraad in de natuur. Hier zijn ze vaak te zien, maar ze zijn wel schuw en vliegen snel weg. Ik was dan ook blij met deze ´show´ bij de vogelkijkhut.

   Like

 1. Je had daar wel weer een voortreffelijk meewerkend model aan die zilverreiger. Prachtig hoe hij voor je aan het paraderen en jagen is.Toen ik daar eind augustus met Nils en de jongens was, moest ik het doen met twee zilverreigers die veilig aan de overkant bleven.

  Liked by 1 person

 2. Wel boffen dat de altijd schuwe zilverreiger binnen bereik om te filmen en fotograferen was. Kansen goed benut met fraaie opnames. De foto na de zin “Ik vind het zo opvallend en mooi….” is mijn favoriet en heb je treffend beschreven.

  Liked by 1 person

 3. Ik weet nog dat mijn oma en moeder zakjes blauw gebruikten om een witte was te krijgen, OMO en Witte reus namen dat over denk ik. Andere tijden… . OMO bestaat al sinds 1954 las ik bij een leverancier, Witte reus sinds 1966, vandaar dat ik aan OMO dacht. (1948 geboren).

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.