De groenling

Tijdens de kerstdagen hadden we prachtig winterweer. Vanwege de vorst werden onze voederplaatsen druk bezocht. Vanuit de huiskamer hebben we mooi zicht op die voederplaats. Vooral als de ochtendzon erop schijnt dan is het een genot om naar de vogels te kijken. Vanachter het raam heb ik vele foto’s gemaakt. Vandaag plaats ik voorlopig de laatste foto’s uit de tuinvogelserie. Vandaag gaan we kijken naar de groenling.

De groenling is eigenlijk alleen op onze voederplaats aanwezig als het echt koud is. Door de vorst kan de groenling elders minder makkelijk voedsel vinden en is dan aangewezen op onze voederplaats.

Het is een tolerant vogeltje dat prima samen met anders vogeltjes kan foerageren.

De groenling vind het wellicht wat spannend onder het gaas, hij blijft het liefst aan de rand de zaadjes wegpikken.

De groenlingen zochten regelmatig een plekje boven in de sering. Met dit grijze weer verlang ik wel enorm naar die mooie winterse dagen met een strakblauwe lucht.

16 thoughts on “De groenling

  1. Rustig vogeltje de groenling, valt op door de mooie kleuren vooral onder het vliegen. Hier zie ik hem ook vaak als het wat kouder word en dan komen de vinken er ook vaak bij. Staat er mooi op tegen de blauwe lucht zittend in de sering.

    Liked by 1 person

  2. De groenling een mooie vogel qua kleur ook. Het is grappig om te zien dat de vogels zo verschillend van elkaar zijn qua gedrag. De groenling maakt zich niet druk lijkt het. Kan rustig een tijd zitten eten bij de voerplek, terwijl mezen een zaadje pakken en steeds ergens anders het opeten. Die verspillen meer energie…

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.