Werk in uitvoering

In april vorig jaar hebben we alle ramen in ons huis vervangen door HR ++ glas. Vandaag kwam ik erachter dat ik daar niets van heb laten zien op mijn weblog. Ik denk dat ik toen voldoende andere onderwerpen had om over te bloggen. De reden dat ik er nu wel wat van laat zien is dat die actie van toen mij nu veel werk oplevert…

Na het bijwonen van een seminar over isoleren en ventileren van het huis besloten we de stap te nemen en ons huis te verduurzamen. Op dat moment konden we nog niet bevroeden dat de energieprijs zo omhoog zou schieten. We hebben drie maatregelen getroffen. Ten eerste hebben we zonnepanelen geplaatst. Vervolgens hebben we alle ramen vervangen door HR ++ glas. De laatste stap was het aanbrengen van isolatie in de spouw.

De glaszetters hebben goed werk geleverd. Alles zag er heel strak uit en ze lieten alles keurig netjes achter. Ze adviseerden de kitrand te beschouwen als kaal hout. Dat wil zeggen dat ik de kitrand eerst in de grondverf moest zetten alvorens het af te lakken. Nog dezelfde week ben ik buitenom gestart met de enorme verfklus. Een week later was het afgerond.

Het verven van de kozijnen binnenshuis heb ik uitgesteld tot de winter. In mei viel er immers genoeg buiten te beleven, zonde om dan binnen te gaan staan verven.

En toen was het winter en werd het dus tijd om de grote verfklus aan te pakken. Op zich is het geen dankbaar werk, want de kozijnen binnen zaten nog strak in de verf. Ik heb er dus veel werk van en geen mens die het ziet…

Nou ja, het is voor het behoud van de woning, denk ik dan maar. Het is ook niet zo dat ik verven leuk vind, maar ik doe het zelf omdat het heel veel geld bespaart. In totaal zijn het 25 ramen! Elk vrij uur ben ik er mee bezig om de klus zo snel mogelijk te krijgen.

21 thoughts on “Werk in uitvoering

  • Het voelt goed om een bijdrage te leveren door te verduurzamen. Door de hoge energieprijzen voelt het als dubbel rendement.
   Ach, ik mopper wel een beetje over de grote klus aan de andere kant ben ik ook dankbaar dat ik dit werk kan doen. Stilzitten is niet mijn ding. ๐Ÿ’ช๐Ÿ˜ƒ

   Like

 1. Goed werk, nog even dan zit ‘t allemaal weer strak in de lak. Succes verder met de klus!
  Wij zijn ook blij dat we de afgelopen jaren flink hebben geรฏnvesteerd in de verduurzaming van ons huis. Dat heeft ons vorig jaar al aardig wat opgeleverd. Desondanks houd ik na het aflopen van ons langjarig contract wel een beetje mijn hart vast omtrent de energierekening de komende maanden. Wat dat betreft is niet zo erg dat we geen echt winterweer hebben.

  Liked by 1 person

 2. Pingback: Kleine voorjaarsspanner | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.