Een pannenkoek in het rietland

Het was lunchtijd in het rietland. Nadat ik mijn broodje had verorberd was ik al snel weer in de benen om een foto te maken van een spiegelgladde Roomsloot.

Klaas had van zijn moeder een koude pannenkoek meegekregen en zo te zien ging dat er goed in.

Toen ik op de computer deze foto zag met Klaas in zijn blauwe overall en met het gele broodtrommeltje dacht ik gelijk aan de aan de Oekraïense vlag. Vanuit de hele wereld komen er steunbetuigingen voor Oekraïne door het tonen van deze twee kleuren. Er is niet echt een betekenis voor deze twee kleuren, maar volgens veel Oekraïners staat het geel voor de uitgestrekte graanvelden en het blauw voor de hemel. Omdat Oekraïne de graanschuur van Europa is, is het maar zeer de vraag hoe het straks is gesteld met onze graanvoorraad…

Wordt vervolgd.

13 thoughts on “Een pannenkoek in het rietland

 1. Ik denk dat er bij sommige mensen heel veel vragen rijzen wat de toekomst betreft…. Gelukkig had deze jongen nog een lekkere pannenkoek om van te genieten. Er zijn momenteel veel anderen kinderen die dit geluk niet hebben. Een mooie toevalligheid, die kleurencombinatie hé.

  Liked by 1 person

 2. Een prachtige serie, ik moest meteen denken aan de pindakaas reclame, al zijn het hier geen boterhammen. Mooi ook de koppeling met de vlag van Oekraïne. Een groter contrast is bijna niet denkbaar.

  Liked by 1 person

 3. Die pannenkoeksessie heb ik overgeslagen qua fotografie, op dat moment was ik te druk bezig met mijn eigen broodje, denk ik. Maar gelukkig kon ik even later wel een erg mooie serie (vind ik zelf dan, hè) kunnen maken van Klaas, terwijl hij door het gemaaide rietland rende.
  Ik wist niet die mooie kleine plas op je eerste foto daar lag.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.