Vogeldrinkbak

Voor mijn verjaardag kreeg ik van Jan en Aafje een hele mooie vogeldrinkbak. Deze zette ik in de voortuin naast de voederplaats. Vervolgens heb ik ontelbare kwartiertjes met de camera in de aanslag zitten wachten op tuinvogels die een (natte) versnapering kwamen halen…

Uit mijn observaties blijkt dat de huismussen de grootste nathalzen zijn…

Ondanks dat de heggenmus niet tot de mussenfamilie behoort, lust die ook wel graag een slokje…

Het roodborstje drinkt alleen ‘s morgens vroeg, dat heb ik meerdere keren gezien vanuit het bovenraam. Dat waren de momenten waarop ik geen camera bij de hand had, want die lag beneden. De groenlingen en de vinken scharrelden regelmatig rond op de voederplaats, maar ik heb ze niet één keer kunnen betrappen op drinken. Uiteindelijk heb ik ook de spreeuw, de merel en de pimpelmees kunnen vastleggen bij de drinkbak…

Al met al moest ik wel veel geduld hebben om een verzameling tuinvogels te vergaren. Mijn conclusie is dat vogels meer zijn van het eten dan van het drinken.

11 thoughts on “Vogeldrinkbak

 1. een prachtige bak Jetske, laat ik nou steeds gedacht hebben als ik die zag dat het een fruitschaal was??? wat gek van mij hé.. vogeltjes kunnen natuurlijk ook hun vocht elders halen watertjes en zo.. dus mss is dat het wel:-) even goed toch een heel mooie serie

  Liked by 1 person

  • Van oorsprong is het inderdaad bedoeld als fruitschaal.
   Ze hebben bij ons nog wel meer plekjes waar ze water kunnen halen. Mijn observatie over het drinkgedrag is dan ook niet wetenschappelijk onderbouwd. 😉

   Like

 2. Een heerlijk verfrissende serie, Jetske, er zitten weer erg mooie foto’s tussen.
  Ik zit me af te vragen of we niet de verkeerde schaal hebben weggeven … op de jouwe zitten veel meer soorten dan op die van ons … 😉
  O en dan nog wat … Hoe vaak was jij dat raam om er zulke scherpe foto’s door te kunnen maken?

  Liked by 1 person

  • Dank je wel. 😌
   Het is altijd fijn als je het beste weggeeft. 😉
   Ja met die schone ramen ben ik best blij. Ik was ze als ze vuil zijn. Dat was onlangs twee keer in korte tijd. Nadat ik alles had gewassen kwam een week later het zand uit de Sahara en toen kon ik nog een keer.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.