Koninginnepage

Bijna twee weken geleden ben ik wederom naar het bezoekerscentrum in De Wieden geweest in de hoop de koninginnepage daar weer te treffen.

Ik moest wat meer geduld hebben dan de vorige keer, maar ik had geluk. Het seizoen van de vlinderstruik was bijna ten einde. De meeste bloemen waren uitgebloeid. Als je de bloemen eruit knipt dan schijnt de vlinderstruik door te bloeien. Bij het bezoekerscentrum laten ze het voor wat het is…

Ook de naastgelegen bloementuin begon al een beetje in verval te raken. Met name een van de lievelingsplanten van de koninginnepage, de phloxes raakten uitgebloeid.

Ik vind persoonlijk de momenten waarop de koninginnepage op de phlox zit mooier dan wanner de vlinder van de vlinderstruik aan het snoepen is. Dat eerste is wel lastiger fotograferen want ze zijn dan veel beweeglijker.

De koninginnepage vliegt nog tot half september toch denk ik dat we het hoogtepunt van de tweede generatie hebben gehad. De vlinder op onderstaande foto redt dat sowieso niet meer tot september, deze was tot op de draad versleten…

10 thoughts on “Koninginnepage

 1. Dit is nog een grote wens voor mij, de koninginnenpage te zien. Prachtige foto’s heb je kunnen maken. Bij ons in de tuin raakt het mooie er al een tijdje af, ook de Floxen verdrogen. Ik sproei niet vanwege het watertekort, de bakken geef ik wel water.

  Liked by 1 person

  • Dan zit er niets anders op dan een keer naar onze kant (Weerribben-Wieden) op te komen. Maar ik zou wel wachten tot het nieuwe jaar. 😊
   De droogte doet het geheel niet goed. Wij sproeien ook niet. Alleen de potplanten krijgen water uit de regenton zolang dat nog kan.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.