Met z’n allen

Kerstfeest 2022 is weer voorbij. Kerstfeest was voor de christelijke muziekvereniging De Bazuin en dus ook voor mij een drukke periode. Op vrijdagavond gingen we in kleine groepjes kerstliederen spelen ‘langs de streek’. Op kerstavond en op eerste kerstdag begeleidden we de kerkdienst in de Grote kerk in Blokzijl. Die diensten kun je hier en hier terugzien. Ik zit op de buitenste rij aan de linkerkant. Het samen musiceren was mooi en waardevol om te doen.

Op eerste kerstdag zaten we met de gezinnen van drie zussen aan een Amerikaans buffet. Met drie generaties en bijna compleet waren we met 17 personen. Het was goed en gezellig. Op tweede kerstdag kwamen onze kinderen langs en zaten we een aantal uren gezellig bij te praten bij de houtkachel. Op die dag maakte ik ook een fotoserie van huismussen die met z’n allen aan het diner zaten bij de vetbollen….

Ik ben deze week nog een aantal extra dagen vrij en kan zo wat extra klussen doen en dus weer de nodige lichaamsbeweging krijgen…

11 thoughts on “Met z’n allen

 1. Jij hebt je talenten weer volop ingezet deze dagen.
  Jammer dat de kerk(en) zelfs met kerst niet meer vol zijn. Bij ons zijn ze van twee diensten op kerstochtend al naar 1 dienst gegaan.
  Kerstavond zijn wij naar de VEZ in Zwolle geweest, hiervoor moest je zelfs reserveren.

  Liked by 1 person

  • Vroeger was de kerk met een kerstnachtdienst bomvol. Dat geldt tegenwoordig niet meer voor alle kerken. Maar er zijn kerken waar dat nog wel steeds zo is zoals jij schreef over VEZwolle. De kerk in Steenwijk waar ik zelf lid ben zat met de kerst wel bomvol. Zo heb ik mij laten vertellen. Onze kerk groeit ook nog steeds qua ledenaantal en dat is in deze tijd ook bijzonder. Ik beheer de ledenlijst inclusief portretfoto’s en ik mag regelmatig aanpassingen doen.

   Liked by 1 person

  • De activiteiten en het samenzijn is gezellig en waardevol, maar ik ben ook altijd weer blij als het goed is verlopen achter de rug is. Met z’n tweetjes in alle rust bij het haardvuur is dan ook wel weer lekker. 😊

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.