Vele handen maken licht werk

Vandaag gaan we verder met de serie in het rietland. Na het bijpraten en het knuffelen was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Klaas Jan had met de machine een flink stuk gemaaid. De bosjes riet moesten aan schoven worden gezet zodat ze konden drogen.

Iedereen ging voortvarend aan de slag. Behalve ondergetekende, die had het te druk met fotograferen. 😉

Voor kinderen is het leuk om dit karweitje te doen. De bosjes zijn licht en dus voor kinderen goed te hanteren. En het is gaaf om zo met elkaar te bouwen aan een ‘indianentent’.

Dat vele handen het werk licht maken dat bleek ook weer in dit geval. Het ging zo snel dat Klaas Jan veel eerder dan gedacht verder kon met het maaien van het volgende stuk.

Wordt vervolgd.

7 thoughts on “Vele handen maken licht werk

  1. Mooi beeldverslag van de werkzaamheden in het rietland weer. Het doet me qua sfeer en weer denken aan het bezoekje dat we er vorig jaar eind februari samen brachten. Mooi om te zien dat het hele gezin er op zo’n moment tegenaan gaat. De liefde voor het riet is diep geworteld. 🙂

    Liked by 1 person

    • Ik heb vroeger een fotoserie van mijn vader in het riet gemaakt met onze eerste analoge spiegelreflexcamera. Dat album met fotoserie hebben mijn vader en moeder gekoesterd. Sinds mijn ouders niet meer leven heb ik het fotoalbum in huis. ❤️

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.