Grutto’s in de Greidhoeke

Van Bartlehiem reed ik door naar natuurgebied Skrins in de Greidhoeke. Ik was door een oud-collega getipt over dit gebied. In Skrins zou namelijk een grote groep grutto’s te zien zijn.

Nadat ik mijn auto had geparkeerd wandelde ik naar de kijkhut. Tussen het pad en de plek waar de vogels zijn ligt een dijkje, zo kan men ongezien naar de kijkhut lopen. Terwijl ik op het pad liep vloog er achter het dijkje net een groep grutto’s en meeuwen op. Een torenvalkje, wat ik even daarvoor had zien vliegen, was daar vast debet aan.

Het is een eenvoudige, maar functionele kijkhut. Er zitten alleen kijkgaten aan de oostkant met zich op de grote plas. Ik had op dat moment geluk, de straffe wind waaide vanuit het westen. Zie Google Maps voor de locatie.

Het was genieten van de vele grutto’s en andere vogels die daar waren te zien en te horen.

Behalve grutto´s waren er ook kluten, bergeenden, kieviten, kokmeeuwen en kemphanen.

Ik heb een filmpje samengesteld.

10 thoughts on “Grutto’s in de Greidhoeke

 1. Mooi hoor, een erg productieve fotodag mag ik wel zeggen 😀
  Gelukkig werken we niet meer met fotorolletjes want dan was het ook nog eens een duur dagje geworden.
  (hoewel de analoge fotografie toch weer wat in opkomst is).
  Fijne avond !

  Liked by 1 person

  • Dat gevoel blijft altijd bij de (amateur) vogelfotograaf, het voorjaar is er pas echt als ik ze allemaal heb gezien en/of gehoord.
   Ik hoop dat je binnenkort weer fit genoeg bent om ze te gaan fotograferen.

   Like

 2. Mooi plekje, ik ben er eens langs gekomen op een nazomerdag.
  Ik hoop er deze week eens op uit te gaan om de eerste grutto’s op de te zoeken. Maar dan moet het nog wel wat warmer worden dan nu. De zon schijnt weliswaar gelukkig weer volop nu, maar zo lang de wind in de noordhoek blijft zitten, is het mij te koud op de vlakte.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.