De groenling poseert

De groenling is een vogel die we veelvuldig zien bij onze voedertafel. Het is op zich dan ook geen ‘bijzondere’ vogel voor op mijn weblog. Toch krijgt deze groenling hier wel een plekje, omdat hij zo mooi bleef poseren. De groenling deed zich eerst tegoed aan het lekkers op de voedertafel.

Nadien zat de groenling een tijdje bovenop het hekwerkje.

Ik ben al blij als ik in een serie één of twee foto’s kan laten zien waarbij het lichtpuntje in het oog aanwezig is. Deze groenling zat echter zo mooi met het kopje in de zon dat op alle foto’s het lichtpuntje in het oog aanwezig was. Uiteindelijk kreeg de groenling gezelschap van een koolmeesje.

 

12 thoughts on “De groenling poseert

 1. wat fantastisch Jetske, dat het diertje zo mooi bleef zitten, wist vast dat het geen kwaad te duchten heeft van je 🙂
  zonnepitten daar zijn ze gek op hé,
  daar komen ze hier ook op af,
  heerlijk Jetske zo’n paradijs aan huis, dat is meer dan zalig in deze hectische tijd hé

  Liked by 1 person

 2. Fijne serie weer. Vooral de foto’s van de groenling op het kooitje zijn erg mooi.
  Lang geleden dat ik in onze tuin nog wel eens een groenling of een vink heb gefotografeerd. Dat zou wel eens in de lange witte winter van 2009-2010 geweest kunnen zijn. Jij hebt daar echt rondom aan alle kanten vrijwel elke dag wel wat leuks te zien, weet ik uit ervaring. Fijn dat je ons laat meegenieten!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.