Op gelijke hoogte met een vink

Op een ochtend zat ik voor het huis koffie te drinken. Normaal gesproken zitten we achter ons huis, maar daar was het niet aangenaam vanwege de straffe westenwind. Plotseling daalde er een vink neer op de oprit. De vink bleef op de oprit zitten. Vanaf een afstandje maakte ik behoedzaam enkele foto’s.

Al snel bleek dat ik niet zo behoedzaam te werk hoefde te gaan, want de vink bleef zitten waar hij zat.

Nadat ik een aantal foto’s genomen had vanaf mijn tuinstoel sloop ik naar een ander plekje en stelde mij daar verdekt op. Ik zat op de oprit en zette de Nikon bridgecamera met kantelbaar scherm op de stenen en maakte zo enkele foto’s.

Al snel zag ik dat het standpunt van de camera ‘te laag’ was, want behalve de vink fotografeerde ik ook een stuk van de straatstenen. Daarom hield ik de camera iets hoger met het volgende resultaat.

Het was mij niet duidelijk waarom de vink daar bleef zitten. Misschien was hij wel tegen het voorraam van de woonkamer aangevlogen en was hij even niet in staat om te vliegen. Hij bleef echter wel alert om zich heen kijken. Dat is wel verstandig met de vele buurkatten die onze tuin dagelijks bezoeken.

Na een tijdje hield de vink het toch voor gezien, na wat rek- en strekoefeningen vloog hij op en verdween via de voortuin weg.

Op de foto’s is goed te zien dat er onkruid tussen de stenen mag groeien. Het hoge onkruid trek ik er met de hand uit. Onkruidverdelgers zijn in onze tuin uit den boze.

10 thoughts on “Op gelijke hoogte met een vink

 1. Je hebt dat buitenkansje weer heel goed weten te benutten. De tweede en derde foto van je ‘cirkelserie’ vind ik de mooiste. De vink staat er mooi op met een fijne schittering op het oogje. Waar zouden we zijn zonder ons kantelbare schermpje tegenwoordig …?

  Liked by 1 person

 2. ahhh wat een mooi diertje is het toch Jetske,
  ja je hebt je kans mooi waargenomen, geweldig,
  goed gedaan.
  en onkruid, is alleen maar onkruid als je het mooie er niet van ziet,
  hier mag ook heel veel groeien, totdat we er niet meer door kunnen LOL ..
  heerlijk voor de diertjes toch

  Liked by 1 person

 3. Dat is zo te gek als dit gebeurt, een vogeltje blijft zitten dat je iets kunt. Prachtige serie is het geworden, en ja de camera op de grond zetten of vlak, even hoog als het onderwerp, geeft vaak dat je dan ook ene stuk van de grond mee neemt inderdaad. Ik doe dat ook weleens, het heeft vaak wel iets πŸ˜‰

  Dit is een prachtige serie, en van het onkruid, hier dus ook.. vorig jaar op mijn kont gezeten met een keukenmesje om zeer hoog onkruid met inmiddels dikke wortels door te snijden, dat heeft geholpen. Ben een dag bezig geweest…

  X

  Liked by 1 person

 4. Hallo, ik maak een uitstapje vanaf Jan.
  Wat een mooie plaatjes van die vink, daar moet je echt geduld voor en verstand van hebben.
  Lang geleden dat ik er een zag. Hier verdwenen ze uit de tuin, ik weet nog steeds niet waarom.

  Like

 5. Je lag op vinkenslag! (uitkijken naar wat gaat komen). Het beestje had toch een tikje gekregen vermoedelijk… maar werkelijk knappe foto’s. Heerlijk om een vinkje nog eens van dichtbij te zien. In mijn jeugd hadden we er veel thuis.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.