Brede orchis in het Weinterper Skar

Afgelopen week stond er weer een fotokuier gepland met mijn fotomaatje. Deze keer stond een bezoek aan de brede orchis in het Weinterper Skar op het programma. Het was even zoeken om een mooi exemplaar te vinden. Toen ik deze had gevonden ben ik er met de macrolens eens goed voor gaan liggen. Die foto’s zijn te zien op de site van Jan.

En dit is het resultaat.

De macrofotografie heb ik via Jan en ontdekt. Jan is een meester in de macrofotografie met name zijn foto’s van druppels zijn werkelijk pareltjes.  Hieronder staat een foto uit het jaar 2007 waarbij Jan bezig is met de macrofotografie. Dat was in de tijd dat Jan nog vrij soepel door de knieën kon en ook weer kon opstaan.

Vanwege het voortschrijden van de MS lukt dat tegenwoordig niet meer. Maar Jan is niet voor één gat te vangen en heeft een goede oplossing bedacht. Tegenwoordig gebruikt hij een vissersstoeltje. Op de linkerfoto is Jan bezig met het fotograferen van de brede orchis. Op de rechter foto maakte hij een fotoserie van de uitgebloeide paardenbloemen. Die serie is hier te bekijken.

Wordt vervolgd. 

12 thoughts on “Brede orchis in het Weinterper Skar

 1. Mooie macro’s van de schaarse orchissen die zich lieten fotograferen.
  Als ik dat zo eens bekijk, dan lijken het Weinterper Skar en ik eigenlijk misschien wel aardig gelijk op te gaan in gestage achteruitgang … 😉
  Nu maar hopen dat er onder invloed van de regen de komende week nog een heleboel orchissen en koekoeksbloemen tot bloei komen. Dan is er voor mij ook nog hoop. 🙂

  Liked by 2 people

 2. Daar heb ik waarschijnlijk ook wel wat aan, ik kan me met mijn knie ook niet meer knielen of op de grond gaan liggen om al dat moois voor de lens te krijgen. Dan is zo’n stoeltje zeker een uitkomst. Die kan ik waarschijnlijk op mijn e-scooter wel meenemen.

  Liked by 3 people

 3. kijk zó werkt dat 🙂
  slimme Jan… al sik op mijn knieën zit… moet ik mijn jongens roepen om me overeind te helpen, zo slecht gaat het allen, ik denk ook wat artrose in de knie.

  Mooi je orchidee, een feestje om te zien…
  een hele mooie tijd breekt aan hé,

  Liked by 2 people

 4. Ja, hier heb ik ook al tig keer aan gedacht, een stoeltje mee, ook hier heb ik last van de benen en rest van mijn lichaam ook trouwen, dus laag bij de grond fotografie lukt vaak niet meer zo goed… maar ja, op de fiets, de tassen niet al te groot… kortom, ook weer zoiets.

  X

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.