Bosrietzanger

Nadat Jan en ik vanaf het pad meerdere foto’s  hadden genomen wandelden we verder naar de vogelkijkhut. Toen we daar aankwamen zagen we tot onze grote verrassing dat deze niet was afgesloten. Dat zou ook onzin zijn, want in deze vogelkijkhut kun je met twee personen prima 1,5 meter afstand houden.

Jan koos voor een bankje met weids uitzicht over het water. Ik stelde mij op bij een luikje met uitzicht op het riet. Ik hoorde in het riet een vogeltje het hoogste lied zingen. Het viel nog niet mee om het prachtig zingende vogeltje te ontdekken en vast te leggen. Meestal zag het vogeltje diep weggedoken in het riet.

Maar de aanhouder wint. Eindelijk zocht het vogeltje een plekje waarbij ik het vogeltje scherp in beeld kon krijgen.

Ik had daar ter plekke al gezien dat het geen ‘gewone’ rietzanger was. Bij het determineren op de computer kwam ik uit bij een bosrietzanger.

Een zangvogeltje moet je eigenlijk niet alleen maar zien, maar vooral ook horen. Om die reden heb ik een filmpje gemaakt van de bosrietzanger.

 

9 thoughts on “Bosrietzanger

 1. Wat een geduld hebben jullie toch! Al lees ik wel, alleen, en niemand anders te vinden daar. Dat is in Almere in die ene vogelhut wel anders, daar zitten ze van ‘s morgens vroeg tot in de avond, koffie en broodjes mee, en denk je nu dat ze passanten de ruimte geven? Echt niet!

  Prachtig mooi weer, en ja de aanhouder wint, geduld loont!

  X

  Liked by 1 person

 2. Ik moet nog even ontdekken wat het verschil is met de gewone rietzanger, maar dat is van minder belang. Jouw bosrietzanger zingt in elk geval niet minder mooi dan de gewone rietzanger. En je hebt er weer een erg mooi serie en een fraai filmpje van gemaakt.
  Het zal voor andere misschien ongeloofwaardig klinken. Maar met de bosrietzanger was het hetzelfde verhaal als eerder die dag met de Sint Jacobsvlinder. Ik had hem net met moeite gelokaliseerd, toen hij verdween … ;-(

  Liked by 1 person

 3. Pingback: Boerenzwaluwen bij vogelkijkhut Blaustirns | Schrijven met Licht

 4. Pingback: Kleine karekiet | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.