Een fitis met voedsel voor de jongen

Tijdens mijn fietstocht over een fietspad in Dwingelderveld hoorde ik de roep van een vogel. Ik noem mijzelf een amateur vogelaar en moet nog veel leren en zeker op het gebied van vogelgeluiden. Op dat moment wist ik dan ook niet om wat voor vogel het ging. Een vogel heeft in de regel een zang en een roep. Beide hebben een functie. Op deze interessante site kun je erover lezen. Ook kun je daar lezen hoe het geluid van een vogel wordt gevormd, een vogel heeft namelijk geen stembanden…

Maar nu terug naar de roep van de vogel op die bewuste middag. Ik speurde in de hoge boom boven mijn hoofd. Plotseling zag ik iets bewegen en ontdekte ik het vogeltje. Met de Nikon bridgecamera zoomde ik in.

Het vogeltje had een snavel vol met voedsel. Pas thuis op de computer leerde ik dat het een fitis was. De fitis vloog met de snavel vol met voedsel van de ene tak naar de andere tak. De fitis wilde de jongen voeren, maar vermoedelijk stond ik in de weg. Nadat ik de fitis in diverse poses had vastgelegd besloot ik het vogeltje niet langer te ‘plagen’ en fietste ik verder.

Wordt vervolgd. 

 

 

8 thoughts on “Een fitis met voedsel voor de jongen

  1. Ja, dan hoor je wat en wat is het? Daar heb ik ook last van maar elk jaar leer ik weer wat bij… Leuk de Fitis met de vliegjes voor het kroost! En ik fietste weer even heerlijk met je mee daar in het mooie gebied:-)

    Liked by 1 person

  2. Ben op het net eens gaan kijken wat een fitis is. Daar had ik nog niet over gehoord. Lijkt op een tjiftjaf. Door jou stukken te lezen heb ik deze week in de krant een artikel gelezen over zangvogels. Er werd in uitgelegd dat ze geen stembanden hebben en de zang produceren met heel hun lijfje. Stond een tekening bij hoe die opgebouwd is door hun lijf. Interessant. Dank Jetske.

    Liked by 1 person

  3. Pingback: Icarusblauwtje | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.