Varen door de Dorpsgracht in Giethoorn

En als je dan aan de oever van de Bovenwiede staat en de bootjes ziet varen en de geur van het water ruikt dan lokt het om ook zelf te gaan varen…

En die mogelijkheid was er. Bij  het vakantiehuis was er een boot met aanhangmotor en twee kano’s aanwezig. Mijn vriendin vindt varen ook geweldig, maar kan de boot met aanhangmotor niet zelfstandig bedienen. Ik ben aan het water opgegroeid en van jongs af aan met boten in de weer geweest, dus nam ik de rol van schipper op mij. We voeren eerst over het Bovenwiede.

Vanaf het Bovenwiede voeren we naar de Dorpsgracht. Normaal gesproken is de Dorpsgracht vol met huurboten met toeristen en dan met name toeristen uit Aziatische landen. Nu, tijdens de corona-crisis was het er heerlijk rustig.

Het is voor de middenstand niet goed, maar ik vond het genieten zo. Het voelde weer net als vroeger…

We werden verwend met een heerlijk maaltijd. Bij het afscheid blijft het onwennig dat je dit heerlijk samenzijn niet kunt afsluiten met een omhelzing…

11 thoughts on “Varen door de Dorpsgracht in Giethoorn

 1. Oh ja, wie weet kan ik er ook nog even heen voor ik weer naar huis moet 😀 Daar had ik niet eens aan gedacht nog, hahaha Giethoorn, ben er jaren en jaren niet geweest, om dezelfde reden als jij aangeeft. Vroeger gingen wij er nog weleens heen tijdens het toeren even stoppen in Giethoorn.

  Prachtig en lekker rustig, de foto’s super!

  X

  Liked by 1 person

 2. De derde foto laat mooi zien dat je je meteen weer als een vis in het water voelt. 🙂
  Alweer lang geleden dat wij er nog eens gevaren hebben. Zo rustig heb ik het er nog maar zelden gezien. Albert zal niet weten wat ‘m overkomt … Maar die rust heeft je wel weer een mooie en bijzondere serie opgeleverd.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.