Pappa helpen in het riet, deel 2

Klaas Jan ging van jongs af aan met zijn opa mee naar het rietland. Het werken met en de liefde voor het riet werd hem dus met de paplepel ingegeven. Hun zoontje, Klaas helpt Klaas Jan nu in het riet.

Of deze volgende generatie hier ook een droge boterham in kan verdienen is maar zeer de vraag. Dat ligt ook nog ver in het verschiet. Vooralsnog geniet hij ervan om zijn vader te helpen.

Klaas geeft de bosjes riet aan zijn vader, zodat zijn vader minder ver hoeft te lopen. Hij doet dat vol overgave en werkt hard.

Als er een bos klaar is bindt Klaas Jan er een touw omheen en brengt deze naar de overige bossen op de wal. In de tijd dat zijn vader de bos riet wegbrengt neemt Klaas plaats in de opvangbak. Deze opvangbak schudt een klein beetje en dat voelt aan alsof hij gewiegd wordt.

En dan gaan ze weer door met de volgende ronde. Het is toch prachtig om dit als vader en zoon te doen.

Het roept bij mij wel nostalgische gevoelens op. Ik ging vroeger graag met mijn vader mee naar het riet om te helpen. Als ik een jongen was geweest dan had ik die ambacht waarschijnlijk van mijn vader overgenomen.

10 thoughts on “Pappa helpen in het riet, deel 2

 1. Wat een leuke serie, zo vader zo zoon. Mooi om te zien hoe de jongen z’n vader helpt, vader zal trots op hem zijn. En ja, ik kan begrijpen dat het bij jou de nostalgische gevoelens opwekt als je zo een dagje ermee bezig bent.

  Liked by 1 person

 2. Opnieuw een fraaie serie van het werk in het rietland, Jetske. Ik ben het met Henk eens, dat vooral de tweede foto een toppertje is.
  Mooi dat Klaas zijn vader zo flink helpt. Vele handen maken licht werk, het kan haast niet anders of het riet zit veel eerder in de bos dit jaar. πŸ™‚

  Liked by 1 person

 3. wat een prachtige serie weer jetske, ja kan me voorstellen dat dit hele fijne herinneringen oproept,
  wat leuk dat hij in de voetsporen van zijn vader gaat treden…
  worden het beroep toch voortgezet…
  ik vind het magistraal.. ❀

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.