Pappa helpen in het riet, deel 3

Vandaag laat ik het laatste deel zien van de fotoserie die ik onlangs maakte in het rietland. Klaas Jan had deze keer een geweldige hulp aan zijn zijde. Zijn zoon had het warm gekregen van het harde werken en daarom kon de jas wel uit. De ene na de andere rietschoof werd door de mannen weggewerkt.

Het was mooi om te zien hoe de interactie was tussen vader en zoon. Terwijl Klaas Jan de bos met riet wegbracht kroop Klaas weer in de opvangbak. Deze keer werd hij ook als een ‘bos riet’ uit de opvangbak getild en weggebracht. Hierbij hadden de beide mannen de grootste schik.

Klaas Jan bracht zijn zoon de fijne kneepjes van het vak bij. Klaas mocht ook enkele kleine bosjes riet uitkammen.

En zo reageerde de jongste telg toen er tegen haar werd gezegd dat het tijd was om naar huis te gaan. Dikke tranen. Zij was het liefst bij pappa en haar grote broer in het rietland gebleven.

Tot slot nog een portret van de lieve en trouwe viervoeter, Rhena. En daarmee sluit ik deze serie in het riet af.

5 thoughts on “Pappa helpen in het riet, deel 3

  1. Veel mooier en beter kun je niet laten zien dat het riet snijden van de ene generatie overgaat op de andere. Prachtig om te zien hoe geconcentreerd Klaas met het riet bezig is. Als het aan vader en zoon ligt, zit het wel goed met de traditie.
    En verder is het als jongste natuurlijk ook altijd wat … je moet van alles en wat je grote broer wel mag, dat mag jij natuurlijk weer niet. πŸ˜‰

    Liked by 1 person

  2. Leuk om te zien hoe vader en zoon met elkaar omgaan en plezier hebben. Prima koppel samen. Ja, de jongste genoot natuurlijk ook van dit dagje buiten, afscheid daarvan nemen is niet leuk hoor! πŸ™‚ Mooi vastgelegd dit dagje in het rietland.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.