Het Kiersche Wijdepad

Op maandag 11 april besloot ik het Kiersche Wijdepad te volgen. Over deze route had ik gelezen in het blad van Natuurmonumenten. Zie ook deze site.

Ik was nog maar net aan de wandeling begonnen en toen kwam er een torenvalk aangevlogen en die bleef ‘bidden’ in mijn buurt.

Wandel maar met mij mee over het Kiersche Wijdepad. Klik op de foto voor groot formaat.

Het was voor mij de eerste keer dat ik een afstand van 5 kilometer wandelde inclusief twee spiegelreflexcamera’s met zware objectieven. Daarbij droeg ik ook nog een rugtas. Deze combinatie viel mij dan ook vies tegen. Bij iedere kilometer leek het net alsof de fotoapparatuur steeds zwaarder begon te wegen. Er was ook geen mogelijkheid om halverwege een kortere route te nemen, het landschap wordt namelijk doorsneden door watertjes.

Net op het moment dat mijn moraal was gezakt tot een dieptepunt werd ik aangenaam verrast, een graspieper landde op een routepaaltje vlak voor mij.

Dat was het cadeautje en de oppepper wat ik net even nodig had om mij de laatste kilometer door te helpen…

Ik wens jullie allemaal fijne paasdagen toe.

21 thoughts on “Het Kiersche Wijdepad

 1. Ja Jetske, als natuurfotograaf moet je wel een goede condities hebben hé… de foto-uitrusting is soms een zware last, zeker als de zware telelenzen mee moeten.
  Maar je inspanningen hebben wel geloond hoor, je foto’s zijn prachtig en bedankt voor de link over het gebied. Als het niet zo ver was, ging ik er meteen kijken 🙂

  Liked by 1 person

 2. Die lenzen en zware camera’s een pest hé. Mij lukt dat niet meer. Wat goed dat het vogeltje je humeur wist te voelen. Net genoeg energie om die mooie route af te werken. Ben virtueel meegestapt en het het is mooi!
  Fijn paasweekend.

  Liked by 1 person

 3. Het valt niet mee om tijdens deze wandeling met zware apparatuur rond te sjouwen, maar je hebt wel mooie resultaten er aan over gehouden. Mooie wandeling, ik heb er echt van genoten.
  Fijne paasdagen gewenst.

  Liked by 1 person

 4. Respect, Jetske, na alle lange en vooral kortere wandelingen die we de afgelopen 16 jaar hebben gemaakt, is dit de eerste keer dat ik je heb horen klagen over het gewicht dat je de laatste jaren steeds meezeult. Misschien moet je er toch eens over gaan denken om af en toe eens één van je zwaardere camera’s thuis te laten. Hoe dan ook, mooi dat het graspiepertje net op tijd verscheen om je weer wat op te peppen. Het was zo te zien wel een mooie route trouwens.
  Het begin van deze wandeling komt me nog wel bekend voor. We hebben daar in het verleden aan beide kanten van de weg wel wandelingen gemaakt.
  Fijne paasdagen!

  Liked by 1 person

 5. Lees nu je bericht, de paasdagen zijn al bijna weer voorbij en hoop dat jullie mooie dagen hebben gehad. Een mooie serie weer Jetske en ja soms wordt het gewicht van je cameraspullen wat teveel. Dan toch maar wat vaker de bridge camera mee ipv de zware DSLR met dito telelens.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.