Veldleeuwerik

Naast dit fietspad in Dwingelderveld sta ik regelmatig te genieten van de de zang van de veldleeuwerik.

Vanuit de vegetatie vliegt de veldleeuwerik plotseling al zingend omhoog. Dat opstijgen gaat best snel. Het is dan de kunst om de vogel door de zoeker in beeld te krijgen.

Als de veldleeuwerik weer op de grond landt dan zie je hoe goed ze gecamoufleerd zijn. Als ik deze niet had zien landen dan had ik deze vast niet gezien. Deze veldleeuwerik zette even zijn kuifje omhoog.

Op een vroege ochtend stond ik weer in alle rust om mij heen te kijken. Plotseling zie ik vlak bij mij een vogeltje rondscharrelen. Ook op onderstaande foto zie je hoe onopvallend ze tussen de begroeiing scharrelen.

Nu ik vaker in het veld ben zie ik nu beter het verschil tussen de piepers en een veldleeuwerik. Het werd mij al snel duidelijk dat dit een veldleeuwerik was.

Het was wel heel bijzonder dat dit vogeltje zich niets van mij aantrok en rustig doorging met het gescharrel.

12 thoughts on “Veldleeuwerik

  1. Knap werk, Jetske. Vooral de foto’s waarop je hem zo mooi in de volle vlucht in beeld hebt weten te vangen vind ik toch wel indrukwekkend. Ze zijn tenslotte niet zo groot en flink snel. De foto’s van de camouflagekleuren vind ik trouwens minstens zo indrukwekkend.

    Liked by 1 person

  2. Prachtig hÊ, die zang van de veldleeuwerik als je daar fietst of wandelt. Knap dat je de vluchtbeelden heb kunnen maken, maar ook op de grond heb je de vogel prachtig in beeld kunnen brengen. Je hebt vast wel genoten van deze momenten.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.