Groenpootruiter en kleine plevier

Tijdens mijn fietstocht in Dwingelderveld maakte ik een stop bij Koelevaartsveen.

In een van de plassen liepen enkele groenpootruiters. Ze liepen dusdanig ver verwijderd van het voetpad dat ik was aangewezen op mijn Nikon bridgecamera. In zulke gevallen ben ik maar wat blij met die camera.

Vanwege de grote afstand kon ik op dat moment niet goed zien dat het een groenpootruiter was.

Gelukkig kwam er op dat moment een vrijwilliger van Natuurmonumenten aangefietst en die stopte bij mij. Hij vertelde dat het een groenpootruiter was. Ook nu was ik weer blij met deze hulp uit onverwachte hoek.

Terwijl ik mijn camera richtte op de groenpootruiter zag ik op een eilandje een veel kleiner vogeltje rondscharrelen.

Door de zoeker zag ik duidelijk de gele oogring en meende te weten dat het de kleine plevier was.

Dat werd bevestigd door dezelfde vriendelijke meneer van Natuurmonumenten. We hebben nog een tijd staan praten. Er kwam nog een kenner aanfietsen en ook hij bleef een praatje maken. Van zulke experts leer ik veel en daar ben ik wel blij mee.

7 thoughts on “Groenpootruiter en kleine plevier

 1. Soms is de hulp van een echte vogelaar wel heel handig hé… ik zit ook nog steeds te broeden op wat ik recent gefotografeerd heb, maar dat volgt weldra…
  Mooie foto’s trouwens en nu weet ik ook hoe ik een kleine plevier kan herkennen aan het oog 🙂

  Liked by 1 person

 2. Een groenpootruiter, die ken ik alleen van foto’s van andere bloggers tot dusver. Hij heeft dus echt groene poten. 🙂
  Een kleine plevier heb ik wel eens kunnen fotograferen. Maar die bleef vanwege de afstand eigenlijk wat te klein.

  Liked by 1 person

 3. Wat super leuk die twee mooie soorten en ook nog in een mooie omgeving. Zo leer je steeds weer nieuwe soorten herkennen, erg leuk. Zelf denk ik vaak dat, hoe meer ik leer, ik besef dat ik nog meer, niet weet…

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.