Een bijzon en een zanglijster

Op een ochtend was ik weer heel vroeg op de fiets in Dwingelderveld. Mijn eerste stop was bij het uitkijkpunt in de buurt van het nest van de kraanvogel. Toen ik een foto wilde maken zag ik een bijzon.

Mijn tweede stop was bij het spiegelgladde ven in de buurt van de schaapskooi.

Nadat ik een tijdje had genoten van de serene rust bij het ven fietste ik verder richting de telescoop.

Op die plek was een zanglijster driftig op zoek naar een lekker hapje. De lijster moest veel kracht zetten om in de harde grond te komen. Uiteindelijk lukte het om iets te bemachtigen wat leek op een emelt.

7 thoughts on “Een bijzon en een zanglijster

  1. Dat was weer een mooie fietstocht, weinig wind waarschijnlijk vandaar het spiegelgladde water. Gelukkig heeft het vandaag geregend, tenminste hier in het westen, dan kunnen de vogels beter wormen uit de grond krijgen.

    Liked by 1 person

  2. Mooi hoor die bijzon. Hier was het deze ochtend zwaar bewolkt na een paar uur regen in de vroege morgen. Rond de middag kregen we een serieuze wolkbreuk en een aantal bikseminslagen. Niet echt de manier waarop de hebben gewacht op neerslag….

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.