Vroege glazenmaker

Tijdens mijn rondwandeling in de Weerribben kwam ik een gewone oeverlibel tegen. Een soort die veel voorkomt. Maar ook die mogen een plekje krijgen op mijn weblog.

Toen ik over de weg terug liep naar de parkeerplaats zag ik boven de sloot een grote libel scheren. Mijn belangstelling was meteen gewekt. Tijdens de momenten dat de libel stil in de lucht bleef hangen heb ik de libel ‘bestookt’ met de spiegelreflex met 100-400 zoom.

Soms streek de libel neer op vegetatie in de sloot. Zo kon ik ook een foto maken van de libel in rust. Later op de computer zag ik dat het de vroege glazenmaker was.

Een vooraanzicht. Ik vind het wel een mooie combinatie van het bruin en groen.

Ik heb me daar een tijdje prima vermaakt met deze libel die op en neer vloog en dan weer neerstreek op de vegetatie.

Dit was een mooie afsluiting van een geslaagde fotokuier.

11 thoughts on “Vroege glazenmaker

  1. Prachtige shots, vooral de “in flight” – niet gemakkelijk weet ik zelf. Zoals het bij het fotograferen van vogels ook is, ligt het meeste aan de techniek, vooral als je veel kan en ook wil oefenen lukt het na een tijdje beter. Jouw techniek zit wel goed, dat heb ik al gemerkt. Doe vooral zo voort, en laat ons zeker meegenieten van uw fotos.

    Liked by 1 person

  2. Dit is weer een erg mooie serie geworden, Jetske.
    Hoe wel het in mijn archief wat lastig zoeken is, omdat alle libellen allemaal in één map door elkaar zitten, weet ik van deze soort wel zeker dat ik hem nog niet in beeld heb gevangen.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.