Ochtendmist in Terhorsterzand

Nadat ik enkele foto’s had gemaakt van de opkomende zon boven Dwingelderstroom reed ik door naar Terhorsterzand. Toen ik het natuurgebied betrad trof ik daar een enthousiaste fotograaf die zei dat ik net te laat was voor een spectaculaire zonsopkomst. Ook al stond de zon al ruim boven de horizon, ik heb ook van dat moment volop genoten.

Na de fotosessie bij het eerste ven volgde ik het zandpad langs dit ven in oostelijke richting.

Toen ik op dit punt was aangekomen heb ik meerdere insecten vastgelegd die waren behangen met dauwdruppels. Wat een adembenemende mooie wereld. In een volgend logje kom ik daar op terug.

Na de sessie met de macrolens volgde ik het pad verder naar het oosten. Ik passeerde het bankje waar mijn vriendin en ik de vorige keer hebben gezeten toen ze mij de koffie bracht. Op het bankje zat nu een man. Ik groette de man en liep verder.

Ongeveer vijftig meter verder verliet ik het zandpad om aan de oever van het ven een foto te maken. Toen ik terug wilde keren naar het pad zag ik dat de man ter hoogte van mij op het pad stond. Hij bleef daar langere tijd staan. Zo nu en dan keek hij in mijn richting. Vanaf dat moment veranderde mijn geluksgevoel in een unheimisch gevoel. ‘Waarom blijft de man daar staan. Wat is zijn bedoeling?’ Ik heb mijn mobiel gepakt, een foto gemaakt van de man en deze samen met mijn verhaal naar mijn vrienden gestuurd. Zij wonen niet ver van Terhorsterzand vandaan. Het kon niet anders of de man heeft gezien dat ik bezig was met mijn telefoon. Na een tijdje, wat voor mij een eeuwigheid leek, verdween hij uit het zicht.

Mijn vriendin was zo lief om zo snel mogelijk naar mij toe te komen. Samen hebben we nog een korte wandeling gemaakt en ons samen gestort op de macro-fotografie. Mijn onbevangenheid ten aanzien van uitstapjes in de vroege ochtend in alle eenzaamheid is nu wel even verdwenen. Als vrouw alleen ben je dan toch kwetsbaar.

5 thoughts on “Ochtendmist in Terhorsterzand

 1. ja gadverdamme Jetske, ik kreeg het helemaal benauwd… kan me je gevoel erg goed voorstellen, tegenwoordig ben je niet meer zo veilig, al heb ik met mijn jongens in het bos geen angst meer die ik vroeger had…als ik iets niet vertrouw, roep ik ze bij me, en hou ze dichtbij…. zeg dat ze nogal raar kunnen doen soms 🙂 och erm…. ze doen niks maar het schrikt enorm af, 🙂 misschien hé, tóch een superreden om een bordercollie aan je zij te nemen:-) luisteren graag, en zijn je oren en ogen :-), wel blijven gaan hé, je niet gevangen laten nemen zoals ik bijna 40 jaar gedaan heb… je foto’s zijn geweldig een sprookje gelijk ❤

  Liked by 1 person

 2. Om te beginnen wat hebben je foto’s een fijne sfeer, echt heel mooi gedaan. Verder kan ik me voorstellen dat zo’n man alles verpest, gelukkig kwam je vriendin snel. Ik loop ook wel vaak alleen in de duinen bijvoorbeeld en ik wil me niet bang maken, maar kijk toch ook wel eens achterom…. mm je weet maar nooit.

  Liked by 1 person

 3. De foto’s zijn weer erg mooi en sfeervol.
  Jammer dat die man je sprookje kwam verstoren. Je weet natuurlijk niet wat zo’n man van plan is, maar kijkend naar de manier waarop je het hebt omschreven doet zijn gedrag niet direct aan een onschuldige wandelaar of fotograaf denken. We hebben het in het verleden wel eens vaker over zo’n situatie gehad, kan ik me herinneren. Het is jammer, maar je bent tegenwoordig zeker als vrouw niet altijd en overal veilig. We zijn tenslotte geen van allen Anne Faber nog vergeten, denk ik. Je hebt overigens wel goed gehandeld door je positie en omschrijving van die man door te geven aan je vriendin.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.