Spiegelen

Zo aan het einde van het jaar kijken we vaak achterom. We maken de balans op en vragen ons daarbij af wat het afgelopen jaar ons heeft gebracht. We kunnen het ook omkeren en ons afvragen wat wij hebben gebracht in het afgelopen jaar… Wanneer zijn we goed bezig geweest en waarin zijn we tekortgeschoten? Zelfreflectie en spiegelen zijn goede hulpmiddelen, maar nog beter is het om andere mensen te vragen om jou een spiegel voor te houden. Voor mij is het effectief wanneer mijn kinderen mij een spiegel voorhouden. In het kader van bovenstaand verhaal laat ik een serie laten zien waarbij het spiegelen voorop staat.

Begin december nam ik mijn fotomaatje, Jan mee naar de Deltagoot in het Waterloopbos. Op een mooie herfstdag in november had ik ook al een fotoserie van de Deltagoot gemaakt en geplaatst op mijn weblog. Zie deel 1, deel 2 en deel 3

Toen ik er samen met Jan was heb ik meer ingezoomd op de weerspiegelingen en op die manier getracht een andere fotoserie te maken dan de vorige keer.

Dit vind ik zo’n mooi gezicht, het plantje die dapper een plekje weet te veroveren tussen die enorme betonplaten.

Jan heeft een prachtige fotoserie geplaatst over dit onderwerp. Die serie is hier te zien.

In zwart/wit.

Zelfreflectie.

Dank jullie wel voor jullie bezoekjes en reacties op mijn weblog. Ik hoop dat we ook in 2020 elkaar hier weer treffen. Ik wens jullie een goed, gezond en zonnig 2020 toe!

8 thoughts on “Spiegelen

 1. Zelfreflectie Jetske, dat zouden meer mensen kunnen doen πŸ™‚
  Dank je wel voor dit wonderschone blog weer, en ook voor je steeds zo lieve aandachtige reacties bij mij,
  ik wens jou en die je lief zijn een heel fijn uiteinde en een stralend nieuw begin

  Liked by 1 person

 2. Ook dit vind ik weer een heerlijke serie, Jetske. Voor mij is dit toch wel het meest indrukwekkende object dat ik dit jaar gefotografeerd heb.
  Buiten dat ik hoop, dat we ook in 2020samen weer veel fijne fotokuiers en fotogenieke momenten zullen hebben, wens ik jou en je dierbaren vooral een gezond en gelukkig nieuwjaar.

  Liked by 1 person

 3. Wat heb je mooie foto’s gemaakt. Spiegeling water zie je hier heel goed. Je had rustig water. Dan maakt je foto’s mooier daardoor. PRACHTIG!We wensen je een gelukkig nieuwjaar 2020 en goede gezondheid toe.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.