Bijzondere logés

Vanochtend ontdekte ik een paar bijzondere logés op de logeerkamer.
Een dagpauwoog. Het kan zijn dat deze vlinder in winterslaap is. Zie ook de site van Nature Today.

En nog een andere insect, waar ik de naam niet van wist. Naschrift: Dankzij de reactie van Tine ben ik achter de naam van deze wants. Het is een bladpootwants. Zie deze site.

Logés zijn hier altijd welkom, maar toch leek het mij beter om deze twee een ander (koel) plekje te geven dan een verblijf op onze logeerkamer.

11 thoughts on “Bijzondere logés

  1. Hallo, ik kwam via een andere blogger op de jouwe en inderdaad houden ze soms in een warme omgeving een winterslaap en dat kan ook dus bij jou in huis wezen. Onlangs had ik ook vlinders en enkele uiltjes ontmoet in mijn schuur.Ik laat hen heerlijk zitten. Ze hebben waarschijnlijk aangevoeld dat het een rustige en koele plek was. Let op als je bv in je slaapkamer de verwarming aan zal doen want dan kan deze ontwaken uit zijn winterslaap. En dat is natuurlijk niet de bedoeling midden in de winter! Omdat er in de winter geen bloemen meer bloeien, hebben de vlinders geen mogelijkheid om hun reserves aan te vullen. En gaan dan vaak in winterslaap. Het is dus heel belangrijk dat ze niet wakker worden, en dat lukt alleen als het koel blijft.

    En de wants die jij zag heb ik eens over geschreven op mijn andere website waar ik altijd schrijf over allerlei weetjes. En ik geef je de link waardoor je vast meer zal komen te weten over dit prachtige insect. https://catherinetine.blogspot.com/2017/09/bladpootwants-leptoglossus-occidentalis.html Je hebt een mooie website en kom zeker weer eens gezellig op visite. Groetjes, Tine

    Liked by 1 person

  2. haha een plekje op de veranda, en als ze het daar niet naar hun zin hebben komen ze gewoon weer naar de logeer kamer
    wel apart om dit op je logeer kamer te vind en ook nog wel tweet totaal verschillende insecten

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.