Schade door winterstorm Ciara

Gisteren en vannacht trok winterstorm Ciara over ons land. De storm heeft veel schade veroorzaakt. We hadden ons zo goed mogelijk voorbereid, maar op deze gebeurtenis kun je je niet voorbereiden… Een van onze 18 hoogstamfruitbomen is omgewaaid. Deze bomen zijn geplant door de vorige eigenaar en staan er dus pakweg 50 jaar.

De appelboom is keurig neergevlijd op ons grasveld en heeft dus geen schade aangericht. Zelfs het nestkastje is er ongeschonden vanaf gekomen.

9 thoughts on “Schade door winterstorm Ciara

 1. Aan de uiterste rand van dorp of stad wonen heeft zo zijn voordelen – je kunt er b.v. regelmatig volop genieten van een fraaie zonsondergang – maar windtechnisch gezien kleven er af en toe ook nadelen aan. Hier neem je wat, daar laat je wat …
  Het is jammer, maar reddeloos verloren lijkt de appelboom nog allerminst. Met een kraantje erbij om een diep gat te graven en daar vervolgens de boom in te zetten, is hij met wat schoren en stutten wel te behouden, lijkt me. Of ben ik nu te optimistisch?

  Wij zijn er hier schadevrij doorgekomen. Zoals wel vaker het geval is, splitste zelfs de zwaarste buienlijn zich bij de nadering van Drachten in tweeën, waardoor voor ons een rustige corridor ontstond. 🙂

  Liked by 1 person

 2. De stormwind was enorm en wij hadden onze planten al van het balkon afgehaald maar in tuin van buren was het ook een ravage en ook vele bomen waren helaas weer de dupe wat mij altijd weer verdrietig maakt. En ook bij jou moest dus een boom het dus ontgelden maar men zegt weleens: hoge bomen vangen veel wind maar deze stond waarschijnlijk met veel ruimte en dan ontvangt deze dus ook meer wind. Maar zo aan de fotografie te zien heeft de boom toch aan de andere natuur gedacht want de sneeuwklokjes en nestkastje had deze niet geraakt.

  Liked by 1 person

 3. Jammer van de boom, gelukkig niet op het huis of auto ofzo. Hopelijk komt het niet weer zo erg terug, het waait nog wel pittig hier. Bij mijn zoon in Twente was een beuk omgewaaid, gelukkig van het huis af.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.