Neefjes en andere beestjes

In het vorige logje schreef ik dat er bij het vakantiehuis wolken neefjes (mietsen) aanwezig waren, waarop Klaproos zich afvroeg of er een hele familie huisde. En ook Willy moest ‘neefjes’ opzoeken Met neefjes (mietsen) bedoel ik die vervelende steekmugjes. Op onderstaande foto zie je tegen een donkere achtergrond een wolk neefjes in de lucht.

Er zijn vele benamingen voor deze lastige beestjes. Behalve neefjes worden ze ook wel mietsen, knutten, knaasjes, knijten, mampieren, meurzen of zandvliegjes genoemd. Dat is het nadeel van wonen in drassig gebied. Op de site van de Brederwiedekrant staat o.a. beschreven wat helpt als je belaagd wordt door mietsen. De miets trekt zich na de langste dag terug. Daarna zijn we verlost van deze stekende insecten.

Behalve mietsen heb ik daar nog meer beestjes vastgelegd…

Morgen het vervolg met een vaartocht door de rustige Dorpsgracht.

 

10 thoughts on “Neefjes en andere beestjes

 1. Oh, de vliegjes, pffffffffff ja, ik heb bultjes, nu weet ik niet of dat dus die dingen zijn die jij hier beschrijft, of muggen… de laatste nog niet gehoord eerlijk gezegd, maar ja… er steekt meer in de wereld dan alleen muggen.

  Prachtige serie aan foto’s nam je mee terug, de visdief in duikvlucht, gaaf!

  X

  Liked by 1 person

 2. Van oorsprong kom ik uit Groningen, heb daar gewoond tot mijn negende… maar daar noemden we de steekmuggen ‘neefjes’ en toen we naar Rotterdam verhuisden wist niemand wat ‘neefjes’ waren. Ze dachten ook dat dat familieleden waren en ze begrepen er niets van… 😁
  Je foto’s zijn weer om van te snoepen, Jetske !!
  Geniet van het weekend en lieve groetjes, Anna 😊

  Liked by 1 person

 3. Wauw Jetske wat een zaligheid! Die kikker doet me lachen, zit klaar om aan te vallen 😀. Prachtige foto van de libel en heerlijk genieten van alle flora en fauna. Heel interessant het weetje over de ‘neefjes’, kende die niet 😳

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.