IJsvogel

Mijn lievelingsvogel is de ijsvogel. Het was al enige jaren geleden dat ik een ijsvogel heb vastgelegd. Een vriendin, een (natuur)fotografe vertelde mij dat ze een ijsvogel had gefotografeerd. Ze liet mij de prachtige foto zien. Ze had de ijsvogel kunnen vangen met een visje in de snavel. Ze legde uit waar de locatie was en zo ging ik op stap naar een, voor mij onbekend, natuurgebied in de provincie Groningen.

Na een prachtige wandeling kwam ik uit bij een vogelkijkhut. Toen ik goed en wel in de hut was werd ik door een fotograaf gewezen op een ijsvogel.  De ijsvogel zat op een tak dichtbij de kijkhut. Dat was wel heel erg treffen.

Ik maakte eerst een aantal foto’s met mijn Canon zoomlens van 70-200 mm. 200 mm was niet genoeg om de ijsvogel voldoende dichtbij te halen.

Ik viste mijn Nikon bridgecamera met 60 x zoom uit de fototas. Met deze camera maakte ik onderstaande foto’s.

De ijsvogel speurende het water af. Ik hoopte dat de ijsvogel zou gaan vissen, maar helaas zat dat er niet in. Wellicht dat ik nogmaals naar deze kijkhut ga als het beter visweer is…

12 thoughts on “IJsvogel

 1. ohhhhhhhhhhhhhhhhhh wat gaaf en dat het zo stil bleef zitten 🙂
  ja zo’n overhangende tak is natuur subliem visstekkie voor het diertje, ik vind het ook zó mooi….

  ik zou zo graag eens een veertje van dat vogeltje willen vinden 🙂
  lijkt me zó onwijs gaaf

  Liked by 1 person

 2. Ja ze zijn prachtig he! Mocht je ze elders willen spotten, dan bij Almere, als je locatie wilt weten, hoor ik het wel. Ik gaf het eigenlijk al, met de vogelkijkhut, we hebben er daar maar eentje, ze zitten er niet altijd en het meest mooie was toen ook… dat ik een dag of 2 later in het park fietste dicht bij huis, en wat zag ik vliegen? Een Ijsvogel, gewoon om de hoek, geloof mij Jetkse… ik heb stiekem heel erg zitten lachen in mijzelf 😉

  X

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.