Vorst op het pad en in ganzenpas

Nadat ik de fotoserie had gemaakt van de ijsvogels op de oever van de Linde wandelde ik verder. Het pad was nog wit en daardoor glad door de nachtvorst. Het was dan ook veiliger om naast het pad te gaan lopen.

In het weiland rechts van het pad liepen verschrikkelijk veel ganzen. Het waren voornamelijk kolganzen en een enkele brandgans. De boer is zeker niet blij met zoveel ganzen in het weiland.

Even later kwam ik bij een hek met een veerooster. Links achter het hek bevond zich een klein strandje. Volgens het blauwe bordje op het hek is dat “Wiegers straantien”, oftewel het strandje van Wieger.

In de zomer zal het er vast gezellig druk zijn, nu viel er niets te beleven.

De lucht begon er dreigend uit te zien, daarom leek het me wijs om weer terug naar de auto te wandelen.

Toen ik die ochtend vroeg de eerste foto maakte was het -1 graad en voelde het als vrieskou. Toen ik aan het eind van de ochtend in de auto stapte was +1 en voelde het als waterkoud. De kou van de vroege ochtend voelde veel prettiger aan dan de kou aan het eind van de ochtend.

 

10 thoughts on “Vorst op het pad en in ganzenpas

 1. Een vertrouwd beeld, ook hier zitten rondom weer veel ganzen in de weilanden. Het gras zal weer goed smaken, neem ik aan.
  Mooie foto van die bomen in het weiland met die dreigende bui op de achtergrond. De winter zit er intussen ongeveer half op, en meer dan wat gekwakkel hebben we helaas nog niet gehad. Vanmorgen lag er een klein beetje sneeuw in de tuin. Hopelijk krijgen we morgen wat meer sneeuw. maar bij ons lijkt het dan al donker te zijn.

  Liked by 1 person

 2. Gek he? Van de temperatuur, dat heb ik dus ook! Ik heb liever het – teken staan, dan de + voor de temperatuur… Dan is het helderder lijkt het wel. Overigens, de foto van de berkenbomen zo in de zon, prachtig! Die gloed van dat moment.

  X

  Liked by 1 person

 3. Boeren zijn inderdaad niet zo blij met die gevleugelde grazers maar je kan je ook afvragen hoe gelukkig onze planeet nog is met al die boeren 😦

  De foto van de berken vindt ik prachtig, mede door het Orton effect wat ‘t zo mooi schilderachtig maakt

  Liked by 1 person

  • Ik had nog niet eerder gehoord van het Orton effect. Dankzij internet weet ik nu wat het is. Ik heb deze techniek dus niet gebruikt. Het effect zit hem met name in de originele foto. Verder wat aan de schuifjes gezeten in Lightroom. 😃

   Like

 4. Ganzen hebben het goed in Nederland, want ook hier zijn te te zien in dit soort aantallen
  mooi die foto’s met die berijpte weg, geeft goed aan dat het erg fris was die ochtend
  mijn persoonlijk favorite foto’s zij die bij het wild rooster en de laatste op een na met die bomen en lucht
  maar vind ze allemaal mooi en sfeervol maar die twee springen er uit voor mij

  Liked by 1 person

 5. Boeren hebben altijd veel last van de ganzen en men zegt weleens dat zwanen het land stuk maken maar dat is niet waar want het zijn de ganzen die het gras kapot eten. Vele ganzen gaan ook niet naar het zuiden en blijven hier. Omdat ze weten dat de winter hier niet meer zo streng is. En waarom dan energie verspillen om naar het zuiden te gaan. zo denken vast vele ganzen. De foto met de bomen vond ik de mooiste ditmaal maar ja ik heb nu eenmaal wat met bomen. Maar deze foto zal als een canvas schilderij kunnen zijn aan menige wand.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.