Australian Shepherd in de Ecokathedraal

Vandaag plaats ik de laatste serie van mijn wandeling, vorige week zondag, door een winters Ecokathedraal. Terwijl ik bezig was met het maken van onderstaande foto zag ik vanuit mijn ooghoeken een hond aan komen rennen.

In de regel ben ik niet bang voor honden, maar ik ben altijd wel op mijn hoede bij vreemde honden.

Volgens de eigenaar doen zijn honden geen vlieg kwaad. Ik had dat ook al zo ingeschat, want anders laat je je honden niet loslopen. We raakten aan de praat. De man woont in de buurt en wist veel te vertellen over de omgeving en tipte mij over mooie foto-onderwerpen.

Tijdens het gesprek richtten we onze blik regelmatig op de spelende honden. Op mijn vraag welk ras het is vertelde hij dat het de Australian Shepherd is. Het zijn een vader, een moeder met hun zoon.

Hij vertelde dat dit gebied een losloopgebied is voor honden. De eigenaar van de honden ligt nog wel eens in conflict met mountainbikers. De mountainbikers schrikken van de honden en sommeren hem dan om de honden aan te lijnen. Deze man vertelde dat dit gebied juist verboden is voor mountainbikers. En zo te zien is dat niet voor iedereen duidelijk….

11 thoughts on “Australian Shepherd in de Ecokathedraal

 1. Altijd en eeuwig die discussies mensen met en zonder honden… grrr ik heb er zo’n hekel an, ace en damian doen ook niks, maar als ik mensen aan zie komen hou ik ze tóch even vast, je zult maar niet van snuffelende honden houden of van modderspetters.. 🙂 geven en nemen, dan komen we samen het verst… Aussies….. ze zijn superslim, maar gaan wel dikwijls hun eigen weg:-)
  dat wil ik liever niet:-)
  prachtige tocht en supermooie ontmoeting was dit jetske,
  en je mosjes…. “geweldig”

  Liked by 1 person

  • Zolang er mensen bestaan zullen er discussies zijn. Toen ik nog vaak op de racefiets zat vond ik wandelaars lastig, nu ik wandelaar ben vind ik racefietsers vaak a-sociaal gedrag vertonen. En zo zijn er nog tig voorbeelden.

   Like

 2. Een prachtige foto van die ijsnaaldjes op het mos.
  Mooie honden zijn dat. Het leek me wel een maatje voor ons, maar volgens Aafje heeft dit type nog wel eens wat gezondheidsproblemen. Wanneer er één of meerdere vrij grote honden op me af komen renen, dan ben ik ook even op mijn hoede. Mountainbikers moeten zich eens wat meer houden aan de paden die er speciaal voor hen zijn.

  Liked by 1 person

 3. Het zijn idd leuke honden, en je hebt er een mooie serie van gemaakt. Als de honden konden reageren zou ik een leuke reactie van ze verwachten. Maar wellicht doet het baasje een duit in het zakje. En ja het blijft altijd vervelend als er honden loslopen als je net lekker met de macrolens op de grond ligt voor een foto. Gelukkig zijn er ook baasjes die dat in de gaten hebben en de hond onder controle nemen.
  groeten Hanry

  Liked by 1 person

   • Mij is dat ook al eens overkomen, je schrik je werkelijk rot inderdaad. Ik heb ook wel eens op een strandje bij een Drents vennetje zonnedauw liggen fotograferen, toen ik klaar was en opkeek was ik rondom ingesloten door nieuwsgierige koeien! Ook best spannend zo’n moment. Heel voorzichtig weggekropen maar.

    Liked by 1 person

 4. Eerst en vooral mij complimenten voor die eerste foto hoor, die is echt TOP.
  Hondeneigenaars en fietsers (vooral dan MBT) liggen vaak in conflict. Zelf heb ik het ook vaak meegemaakt. Er is altijd wel iemand in de fout, het is allee een kwestie van het te willen toegeven.

  Liked by 1 person

 5. Wat een leuk ontmoeting zeg, dat zijn de krenten in de pap. Mooie honden ook, je hebt ze leuk op de foto kunnen zetten, de eigenaar zal het ook mooi vinden om te zien. Verder is het overal hetzelfde, we willen allemaal ons ding doen en denken dan niet veel verder. Jammer is dat, geeft zoveel ergenis.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.