Een keep in de sneeuw

Tijdens de periode van sneeuw en vorst hebben we goed voor de vogels gezorgd. Het was een feest om te zien hoe de vogels zich tegoed deden aan het vogelzaad. In die tijd waren de vinken, de mussen en de merels het beste vertegenwoordigd. Andere soorten zoals de koolmees, de pimpelmees, de tortelduif, de groene specht, het roodborstje, de kraai, de ekster, de spreeuw waren minder aanwezig. Zo nu en dan kwam er zelf een sperwer kijken of er nog wat te halen viel.

Op een dag zat er een vreemde vogel op de voedertafel. De vogel leek op een vink, maar dan net even anders. Snel pakte ik mijn Nikon bridgecamera en maakte vanachter het raam een fotoserie van deze vogel.

Toevallig had ik die dag  op de site van het AD gelezen dat er in ons land grote groepen kepen waren waargenomen. Naderhand zag ik op de computer dat het inderdaad om een keep ging, een  vrouwtje.

Deze keep was geringd.

 

 

 

11 thoughts on “Een keep in de sneeuw

 1. Leuk om een vreemde vink op bezoek te krijgen 🙂 Prachtig zijn ze, maar je moet wel even goed kijken, maar je ziet goed dat het een vinkensoort is. Jaren geleden heb ik ze ook in de achtertuin gehad tijdens een sneeuwperiode, genieten is dat.Misschien blijven ze nog even ondanks dat het dooit.

  Liked by 1 person

 2. Er waren jaren geleden bij ons in de achtertuin ook kepen tussen de vinken aan het foerageren, maar helaas dit jaar nog niet. Maar bij jou dus wel, erg leuk om mee te maken en te kunnen fotograferen. Nu de dooi is ingevallen is het spannend of ze nog even blijven natuurlijk, maar de beleving zal daar niet minder om zijn.
  groeten, Hanry

  Liked by 1 person

 3. Voor mij een geheel onbekend vogeltje, wat ontzettend leuk dat zoiets bij je komt foerageren
  je hebt er weer prachtige foto’s van weten te maken, met een mooi winters achtergrondje met ook nog wat groen.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.