Weerspiegeling en schittering

Vorige week vrijdag was het een prachtige dag. Ik besloot om weer een kijkje te gaan nemen bij de observatiewand in de hoop er de ijsvogel te zien. Het fietspad van beton is verwijderd. Aan de paaltjes te zien wordt het nieuwe pad een keer zo breed.

9J0A9728x

Vanachter de observatiewand had ik uitzicht op mooie wolkenluchten. Doordat het bijna windstil was werden de wolken mooi weerspiegeld in het water.

9J0A9730x

In de verte dobberde een grote groep ganzen. Ze hielden zich voornamelijk bezig met het wassen en het poetsen van hun verenkleed.

9J0A9738x

Om de paar minuten koos een groepje ganzen het luchtruim. Na een uur waren bijna alle ganzen verdwenen.

9J0A9759x

Een paar hekkensluiters dobberden nog wat langer rond alvorens ook zij het luchtruim kozen.

9J0A9739x

Er dook een aalscholver op. Het is nog lastig om de aalscholver te fotograferen terwijl hij na het duiken naar boven komt. Het is altijd weer een verrassing waar hij onder water heen zwemt.

DSCN5002x

Het foerageren werd al snel onderbroken voor een moment om de vleugels te laten drogen. De aalscholver deed dat letterlijk in een schitterend decor.

DSCN4884x

Wordt vervolgd. 

11 thoughts on “Weerspiegeling en schittering

 1. Oeh,met de werkzaamheden op komst, komt de ijsvogel dan nog wel terug in dit jaar hier… Dat is nu natuurlijk de vraag. Dat merk ik dus ook in Almere, waar ze met de Floriade bezig zijn en een camping hebben verplaatst naar de Lepelaarsplassen, dat daarom de ijsvogels nu de wijken in komen in de kleinere parken…

  De aalscholvers, ja dat is zo mooi als je ze ziet zitten om hun verenkleed te drogen. Ook deze komen bij ons gewoon in de parken vissen en zwemmen tussen de meeuwen en de eenden, eigenlijk is dat een heel raar gezicht 😉

  X

  Liked by 2 people

 2. Pingback: Grote zaagbek, twee mannetjes en een vrouwtje | Schrijven met Licht

 3. Die wolkenluchten, wat zijn die prachtig en zo mooi weerspiegeld in het water. Mooie plek waar veel te zien is denk ik, de aalscholver liet zich ook mooi fotograferen, die beesten zijn zo schuw. Mooie tegenlichtopname van de aalscholver!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.