Bijen bij de blauwe druifjes

In onze verhoogde bloembak in de achtertuin staan veel blauwe druifjes. Als het zonnetje schijnt en de temperaturen komen in de dubbele cijfers dan maken de bijen dankbaar gebruik van deze blauwe druifjes.

Vervolgens kan ik mij met de macrolens weer helemaal uitleven op de foeragerende bijen. De bloembak van zwerfkeien, gemaakt door de vorige eigenaar, is 60 cm hoog. Zittend op een laag krukje kan ik op een comfortabele manier de blauwe druifjes en de bijen vastleggen.

De grootste uitdaging vind ik om de bijen al vliegend vast te leggen. Na de eerste fotosessie heb ik er één acceptabele foto kunnen uitslepen. Voordat ik tijd had voor een tweede fotosessie sloeg het weer om. Bij regen, kou en harde wind is er geen bij meer te zien. Zo jammer.

10 thoughts on “Bijen bij de blauwe druifjes

 1. Ja begrijp ik,
  het is véél te koud voor de bijtjes,
  zo jammer hé. ik kan er toch ook zo van genieten hé.
  lekker om zo quasi eenvoudig foto’s te kunnen maken:-)
  ik vind ze prachtig, en zo mooi van scherpte en kleur…
  speciaal bijtje een wilde ??

  Liked by 1 person

 2. Er zitten weer een paar mooie opnamen tussen. Maar met wat meer zon en warmte zou er vast meer uit te halen zijn, zowel voor de bijen als voor de fotograaf.
  Het is bij ons in de tuin ook een dode boel m.b.t. het aantal insecten. Het valt me nog mee dat de merels nog zoveel voedsel voor hun jongen hebben kunnen vinden.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.