Samen naar het Weinterper Skar

Vorige week stond er een fotokuier op het programma met mijn fotomaatje. Het weer werkte niet echt mee, toch hebben we ons er niet van laten weerhouden om op stap te gaan. Samen gingen we naar het Weinterper Skar. Jan was zo slim om zijn stoeltje mee te nemen. Een paraplu was misschien ook wel handig geweest…

Dit stoeltje is voor Jan een mooi hulpmiddel tijdens het maken van macro-opnames. Daarbij is een kantelbaar schermpje op de camera wel noodzakelijk.

Als ik macro-opnames wil maken dan moet ik op de knieën of languit op de grond. Met deze nattigheid is dat niet aanlokkelijk. Gelukkig had ik een vuilniszak mee voor onder mijn knieën. Het is in ieder geval gelukt om droog te blijven tijdens het fotograferen van de orchis.

De dreigende lucht voorspelde niet veel goeds en dat kwam ook uit. We hadden goed en wel de orchissen op de foto gezet en daar vielen al de eerste druppels. Er zat niets anders op dan terug te keren naar de auto.

Er kwam gelukkig niet veel van de regen. Toen we bij de auto waren was het alweer droog. in het slootje naast het parkeerterrein bloeide de waterviolier. Terwijl Jan een moment van rust nam en vanaf zijn stoeltje enkele foto’s maakte, richtte ik mijn camera op de waterviolier.

Even later kwam ik een kikkertje en een juffer tegen. Voor mij waren dit de eersten van dit seizoen.

Na de fotokuier in het Weinterper Skar zijn we naar huis gegaan om aldaar de lunch te nuttigen. Na de lunch zijn we naar De Leijen gereden. We hoopten vanuit de kijkhut de zwarte sterns te zien en te fotograferen. Helaas is dat niet gelukt. Er vloog wel een visdiefje langs.

Na deze geslaagde en gezellige dag reed ik aan het einde van de middag van Fryslân naar Drenthe. Omdat ik over de parallelweg reed kon ik de auto aan de kant parkeren om even te genieten van het uitzicht over het Ouddiep. Dit water vormt de noordelijke grens van het Weinterper Skar. De komende dagen plaats ik nog een paar fotoseries die genomen zijn in dit gebied.

7 thoughts on “Samen naar het Weinterper Skar

 1. Dit lijkt een prachtig gebied, ik mooi bloeiende velden en een prachtige orchidee op mijn scherm. Jammer dat het regenachtige weer dan de pret weer bederft. Maar de weermannen beloven richting komend weekeinde dat de er verbetering aankomt. Maar ondanks het slechtere weer is het toch een mooie reportage geworden die naar meer smaakt…

  Liked by 1 person

 2. Kijkend naar je foto’s is toch wel duidelijk, dat we de dag tussen de buien door goed hebben meegenomen. Behalve mooie landschappen en dreigende wolkenpartijen heb je ondanks de wind toch ook een paar heel aardige close-ups weten te maken. En ik vind het eigenlijk ook wel stoer, dat we ons ook na bijna 15 jaar nog niet door wat wind en regen laten weerhouden.

  Liked by 1 person

 3. Jullie hebben toch prachtige foto’s kunnen nemen tussen de buien door vermoed ik. Leuk hoe Jan te zien is op zijn stoeltje. Ook zo eentje in de auto, vergeet het altijd mee te nemen :-).
  Prachtige foto’s van het Skar. Een mooi natuurgebied. Misschien vanaf volgende week beter weer?

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.