Aalscholver

Op de middag dat ik de otter, de ijsvogel en de zwanen fotografeerde maakte ik ook enkele foto’s van een vissende aalscholver.

Gisteren las ik een bericht van Vogelbescherming Nederland over de aalscholver. De aalscholver werd opnieuw onder vuur genomen, dit keer in het Europees Parlement, onder andere door Nederlandse parlementariërs. Er zouden te veel aalscholvers zijn, die door een sterke toename van het aantal een bedreiging zouden vormen voor de commerciële visserij. Onderzoeksresultaten wijzen anders uit. Vogelbescherming vindt dat we juist trots op de comeback van de aalscholver mogen zijn: een prachtig resultaat van de natuurbescherming. Het artikel is hier te lezen.

Een eindje van de kijkwand vandaan staan een boompje, enkele stronken en wat een struikjes in het water. Dat plekje is een geliefde pleisterplaats voor de aalscholver en andere waterdieren. Op onderstaande foto zie je de aalscholver op een boomstronk staan. De aalscholver staat er met gespreide vleugels om te drogen.

Door in te zoom kreeg ik onderstaand beeld. Door het tegenlicht werd het bijna een zwart/wit foto. Het resultaat doet me denken aan papierknipkunst uit het museum in Westerbork.

13 thoughts on “Aalscholver

  1. Je kon de aalscholver mooi close in beeld nemen. En dat is vooral bij de laatste foto wel handig, want ik had hem op de voorlaatste foto niet herkend.

    Annie ‘Pow Pow’ Pierik heeft in gaten gekregen dat ze de strijd tegen de wolf heeft verloren, en nu richt ze haar wapens op een andere beschermde inheemse diersoort. Kansloos natuurlijk, maar sommige mensen leren het nooit. Als er maar wat te ‘schieten’ valt. 😀

    Liked by 1 person

  2. Fraaie herkenbare beelden van de aalscholver. Ik heb wel even moeten zoeken maar in de voorlaatste foto toch de aalscholver gevonden in de karakteristieke pose. De laatste foto is inderdaad net knipkunst, de gelijkenis is frappant.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.