De roodborst

Tijdens de kerstdagen hadden we prachtig winterweer. Vanwege de vorst werden onze voederplaatsen druk bezocht. Vanuit de huiskamer hebben we mooi zicht op die voederplaats. Vooral als de ochtendzon erop schijnt dan is het een genot om naar de vogels te kijken. Vanachter het raam heb ik vele fotoโ€™s gemaakt die ik de komende tijd laat zien op mijn weblog. Vandaag is de roodborst aan de beurt.

De roodborst houdt zich zich afzijdig van andere tuinvogels. Soortgenoten dulden ze al helemaal niet in hun buurt.

Behalve zaden strooien we o.a. voor de roodborst ook gedroogde meelwormen. Stekelige en besdragende struiken, zoals de meidoorn en vuurdoorn voorzien de roodborst van een prima leefgebied. En ook daarin hebben we voorzien.

Ik hoop deze winter nog een keer een roodborst in de sneeuw te fotograferen.

15 thoughts on “De roodborst

  1. Ik help dat laatste natuurlijk van harte hopen, want dan vind ik hem ook het mooist. En als jij sneeuw hebt, is er een redelijke kans dat ik het ook heb. Eerder deze week vertelde ik dat ook ‘ons’ roodborstje ook terug is. Hij heeft zich intussen al een paar malen even laten zien, maar zo’n mooie foto als de jouw heb ik er nog niet van kunnen maken. Je eerste foto vind ik erg mooi. Het roodborstje staat ook erg mooi op de laatste foto, maar daar vind ik de kooi toch wat storend.

    Liked by 1 person

  2. Pingback: De koolmees | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.