Op weg in Giethoorn

Onlangs werden we uitgenodigd door vrienden om een ochtend bij hen door te brengen in een vakantiehuis in Giethoorn. Zoals met zoveel huizen in Giethoorn is dit huis niet per auto bereikbaar. We parkeerden onze auto nabij ´t Achterhuus en wandelden de 400 meter naar de vakantiewoning.

Ondanks dat de weersverwachtingen niet zo goed waren was het een prachtige ochtend. Doordat we vroeg waren was het nog rustig in Giethoorn. De route naar het huis voert over kleine paadjes, over oevers van kleine slootjes en langs andere vakantiehuizen. Het voelt altijd net alsof je bij andere mensen over het erf loopt.

De ruime vakantiewoning heeft een prachtige ligging.

Vanaf het terras kijk je uit op het Bovenwiede.

Twee jaar geleden zat er vlakbij het vakantiehuis een kleine karekiet. Ik heb daar toen vanaf het balkon een fotoserie van gemaakt. Zie dit bericht. Jammer genoeg had de kleine karekiet dit jaar geen plekje gekozen in het rietveldje voor het vakantiehuis. Een rietgors had daar wel zijn zangpost, regelmatig was de rietgors al zingen te zien terwijl hij aan de langste rietstengel hing.

We nuttigden de koffie met wat lekkers op het terras voor het huis, uit de wind.

Plotseling kwam er een luidruchtig groepje vogels aangevlogen. Ze streken neer in een boompje naast het terras. Het waren jonge koolmeesjes. Ik had mijn camera met telelens gelukkig binnen handbereik.

Hoewel ze zichzelf al wel moeten redden vinden ze het ook makkelijk dat de ouder hen zo nu en dan wat toestoppen.

In de volgende serie stappen we in de boot.

10 thoughts on “Op weg in Giethoorn

  1. Leuk dat je bij vrienden op bezoek mocht in Giethoorn. Prachtig huisje hebben ze daar. Dit brengt me helemaal terug in de tijd toen we enkele jaren geleden ook Giethoorn bezochten. Herkenbare beelden hoor 🙂

    Liked by 1 person

  2. De magische aantrekkingskracht van Giethoorn is tot verdriet van de meeste inwoners wereldwijd bekend 🙂 Het huis is echter wel een prachtig stulpje en zolang je niet langs de gracht woont valt het met de overlast nog wel een beetje mee.

    Liked by 1 person

  3. Mooi huis op een prachtig plekje. Zo te zien was het daar rondom rustiger dan in het huisje waarin wij onlangs zaten. Maar waar je ook zit, er valt zeker in deze tijd van het jaar rondom het terras altijd wel wat te zien en te kieken. Mooie foto’s van de koolmeesjes, bij ons waren ze na het uitvliegen meteen verdwenen.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.